3 четения

Представиха новия филм за „Сребърна Янтра“

ФИЛМЪТ ЗА ПОСЛЕДНОТО ИЗДАНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ МУЗИКАЛЕН КОНКУРС „СРЕБЪРНА ЯНТРА“ БЕШЕ ПОКАЗАН МИНАЛАТА ВЕЧЕР В ЧИТАЛНЯТА НА Регионалната народна библиотека „П. Р. Славейков“ във Велико Търново. Областният управител инж. Николай Йоцов беше сред зрителите на лентата, създадена от сдружение „Сребърна Янтра-2003” в партньорство с Община В. Търново и Euro Folk TV.

Филмът е 80 минути и разказва за последния победител Радко Петков и за специалните гости – Негово Превъзходителство посланика на Молдова Щефан Горда, певицата Лидия Исак и продуцента Сергей Орлов от Молдова – участници в Евровизия в Стокхолм`2016, за международното жури, ръководено от доц. Алис Боварян, чуждестранните и наши продуценти и директори на международни конкурси и фестивали, за лауреатите и голяма част от изпълнителите на възраст от 5 до 25 години от Италия, Малта, Русия, Молдова, Румъния, Сърбия, Унгария, България.

Камерата е запечатала любопитни моменти от посещението на делегациите в общината, проведения уъркшоп с Искра Милкова, вокален педагог на „Х ФАКТОР“, от срещата с композитора и продуцент Клаудиу Булете, моменти от официалното откриване и галаконцерта.

Мариана Нуцова е автор на сценария, тя е и режисьор на лентата, оператори са Александър Филипов, Васил Гаврилски, Александър Николов. Главен продуцент е Румяна Начева

Първото копие на филма беше подарено на Община Велико Търново в знак на уважение за дългогодишното партньорство и подкрепата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!