8 четения

Разби се входът на складовата база на Велико Търново

Над 100 фирми и техните представителства ще бъдат откъснати от света

ВСЕКИ МОМЕНТ ГЛАВНИЯТ ПОДХОД КЪМ СКЛАДОВАТА БАЗА НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЩЕ СТАНЕ НЕПРОХОДИМ, видя наш екип на място. Преди няколко дни са пропаднали няколко елемента от отводнителната система на участъка, който се намира точно под светофарите на Езикова гимназия. В момента каналът, който поема основния отток на града, е запушен с подръчни материали, за да може да се минава. Въпрос на много малко време е обаче достъпът до над 100 фирми и техните представителства в района да бъде прекъснат.

Според минаващи ежедневно оттук отсечката не е ремонтирана поне 20 години, а сега реконструкцията й е крайно наложителна. Заради запушени или неефективни канали пък складовете системно се наводняват. „Представете си какво ще стане сега, след като основният канал по протежението на пътя, който е и в най-ниската точка на града, е затлачен и счупен“, коментира Здравко Венков, който обслужва всеки ден по няколко пъти два от големите местни склада.

НЕЗАВИСИМО ЧЕ ТУК Е КОНЦЕНТРИРАНА ДОСТА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ МЕСТНАТА ИНДУСТРИЯ, ОТ години собствениците и представителите на фирмите си наемат снегорини и сметоизвозващи машини сами, за да чистят и извозват отпадъците си. „Независимо че плащаме данъци и такси, съдовете ни за смет преливат, а през зимата от общината не чистят и затова се справяме сами“, разказват съдържатели на обекти в складовата база на Велико Търново.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Един коментар за “Разби се входът на складовата база на Велико Търново

  • 22.02.2017 в 13:43
    Permalink

    100 х 100 = 10 000. Стоте фирми плащат по сто лева и си оправят отсечката. Много е просто. Ако не искат да плащат – ще има да чакат общината да я оправи чак на куково лято.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!