5 четения

Свършват обикновените работници, безработицата ни е символична

Фирмите от региона закъсват за персонал, а безработицата е на рекордно ниски нива. Работници за хранително-вкусовата промишленост, за фирмите, произвеждащи опаковъчни торбички, и шивачки търсят най-много в община Велико Търново, коментира директорът на Бюрото по труда в старата столица Обрешко Нечев. Той сподели, че в трите общини, които то обхваща, безработните през януари са били 2603 души. От тях в община Велико Търново регистрираните са 1721. Лек ръст на безработицата през първия месец от годината отчита трудовата борса в равнение с предходния. Нейното равнище за общините Велико Търново, Елена и Златарица е било 5.4 процента. Безработицата е 2.8 пункта под стойностите за страната и с толкова под равнището за Великотърновска област.

Най-много от регистрираните през януари са били на възраст над 50 години – 35.7 процента. За едно работно място през месеца са се конкурирали четирима безработни при трима за предходния месец, коментира още Обрешко Нечев.

С. МАРИНОВ

3 коментара за “Свършват обикновените работници, безработицата ни е символична

 • 22.02.2017 в 13:04
  Permalink

  Защо продължавате да ги пишете тези глупости. Пишете и за 500-те лева или сложете линк към статията под горната.

  Отговор
 • 22.02.2017 в 15:08
  Permalink

  Голям оптимист си, де ги видя чак 500лв. в Търново. Градът с най-високите цени и най-ниските заплати, ако може да се нарекат така и ти ги изплащат навреме, по-скоро стипендии…

  Отговор
 • 22.02.2017 в 17:56
  Permalink

  Пишете реално на какво се дължи тази липса на кадри !!! Пишете че не останаха хора в града ни благодарение на така наречените „““““ бизнесмени „“““ и „“““ предприемачи““““ , дето са си сглобили едно картелче, разбрали са се да плащат едни 400-500 лв. заплати и не им пука ама грам за работниците им, дето им изкарват милионите … Е няма как да стане господа !!!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!