79 четения

СУ „Ем. Станев“ с две титли от Общинските ученически игри по волейбол при момчетата

В истински волейболен празник се превърнаха финалните двубои от общинския етап на ученическите игри при юношите 8 – 10 и 11 – 12 клас. Мачовете за 3 – 4 и 1 – 2 място в двете възрастови групи се проведоха в мултифункционалната зала до СУ „Ем. Станев“, която бе пълна с публика, подкрепяща финалистите.

При момчетата 8 – 10 клас, където се включиха10 отбора, победител е тимът на Старопрестолната гимназия по икономика. Възпитаниците на Цветомила Георгиева пречупиха на финала тима на СУ „Вл. Комаров” с 2:0 гейма.

Преди това юношите на СПГИ извоюваха победата в своята група, като се наложиха с безапелационни игри над отборите на Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов”, Професионална гимназия по електроника „Александър Степанович Попов“ и ПЕГ „Проф. д-р А. Златаров”.

Трети са волейболистите на ПМГ „В. Друмев“ след 2:1 гейма над връстниците си от Езикова гимназия.

В групата 11 – 12 клас шампион е СУ „Ем. Станев“. Средношколците на Анелия Николова загубиха първия гейм от съперниците си от Езикова гимназия, но след това се събраха и стигнаха до пълен обрат и крайния успех с 2:1 гейма.

Контрагейм реши и двубоя за 3 – 4 място, спечелен от отбора на СПГИ с 2:1 гейма над този на СУ „Вл. Комаров”.

При най-малките момчета 5 – 7 клас подреждането в челната тройка е – СУ „Ем. Станев“ – шампион, СУ „Вл. Комаров“ и ОУ „Д-р П. Берон“ (Дебелец) на втора и трета позиция.

Купите на призьорите бяха връчени от спортните експерти в Община Велико Търново Йордан Дурчев и Георги Давидов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!