7 четения

Училищен автобус не иска да вози децата от Дъскот от центъра на селото

Директорката на ОУ „Св. Кл. Охридски“ в Павликени смята, че проблем няма

УЧИЛИЩНИЯТ АВТОБУС ОТ ПАВЛИКЕНИ НЕ МИНАВА ПРЕЗ ЦЕНТЪРА НА Дъскот, където всяка сутрин го чакат около 15 деца, за да влязат в час в основното училище „Св. Климент Охридски“ в Павликени, алармира кметът на селото Петър Кънчев. Едно от децата е с церебрална парализа и ТЕЛК и родителите не могат да го водят до автобусната спирка, която е на повече от километър от площада. Освен това в центъра има знак за автобус след заповед на общинската управа, казва още кметът. Въпреки това директорката на училището Красимира Георгиева е разпоредила автобусът да не минава през центъра и така децата не могат да отидат на училище, а родители са принудени да ги карат до Павликени с личните си коли въпреки наличието на транспорт. Автобусът ходи до Паскалевец за две деца и после трябва да вземе и 15-те от Дъскот. Това обаче не се случва въпреки хубавото време и кметът е принуден да пита Регионалното управление на образованието във Велико Търново, докъдето е изпратил нарочно писмено изложение.

„Питам инспектората, защото директорката отказва, а аз не знам какво да отговоря на родителите. Вече е събрана и подписка от част от тях, а съм поканил и заместник-кмета Венцислав Иванов, за да решим този проблем завинаги“, заяви още 28-годишният кмет. От Регионалното управление на образованието Петър Кънчев иска да бъдат извинени отсъствията на учениците, които на 20 февруари не са успели да отидат на училище. Още в началото на новата учебна година той е поискал от кмета на Павликени да издаде нарочна заповед автобусът да минава през центъра и е получил одобрение, след като още тогава не е успял да се разбере с въпросната директорка.

ЗА КРАСИМИРА ГЕОРГИЕВА ОБАЧЕ ПРОБЛЕМ НЯМА И КОНФЛИКТЪТ Е ИНСПИРИРАН ОТ КМЕТА КЪНЧЕВ. „Имаме транспортна схема и през зимата не е възможно автобусът да слиза до центъра, вместо да го чакат на автобусната спирка. Ще има нова транспортна схема вероятно от 1 март. Когато кметът на града ми разпореди, тогава ще разпоредя и на автобуса. За мен този кмет се заяжда и аз не виждам защо“, каза директорката на основното училище. Тя била в болнични и не знаеше дали децата от Дъскот са били на училище на 20 февруари и в предишните дни. Твърди обаче, че никой директор няма интерес децата да не ходят на училище. Красимира Георгиева не знаеше още дали има дете с церебрална парализа от Дъскот, което живее до центъра и му е много трудно да стига до градската автобусна спирка в края на селото.

Нели СУКОВА

2 коментара за “Училищен автобус не иска да вози децата от Дъскот от центъра на селото

 • 23.02.2017 в 1:04
  Permalink

  Искам да кажа само че това са измислени случки който нямат нищо общо със реалноста .Имам предвид на кмета на с. Дъскот г. Кънчев

  Отговор
 • 23.02.2017 в 8:45
  Permalink

  Този проблем го има от три години аз съм свидетел че шофьора не желаел да ходи в центъра на селото, директора на училището си измива така ръцете като набеждава други хора за виновни.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!