81 четения

Жители на Шереметя протестираха заради прегазен на пешеходна пътека

Над 100 жители на великотърновското село Шереметя излязоха в сряда на символичен протест срещу беззаконието по пътищата, след като на 10 февруари товарен автомобил блъсна на пешеходна пътека дългогодишния учител и читалищен деец Ангел Илиев, който след няколко дни почина, а погребението му бе вчера. Протестиращите настояват Пътна полиция да постави светофар на участъка от републиканския път София – Варна, който минава през селото и където пътните произшествия са най-чести.

„Това е единствената пътека в селото и молим всички институции, които могат, да съдействат за регулирането на трафика по главния път“, призоваха местни жители.

Шереметя е едно от малкото населени места от София до Велико Търново, през които главният път разделя селото на две, а възрастните хора често използвали единствената пешеходна пътека, за да достигнат до хранителния магазин в центъра на селището. Затова кметът призова Пътна полиция да предприеме спешни мерки за трайно решение на проблема с високата скорост в населеното място. По обяд пред сградата на читалището се състоя поклонението на Ангел Илиев, а опечалените постлаха с цветя пешеходната пътека, на която се е случила трагедията. В деня на катастрофата шофьорът е оказал съдействие и след разпит е бил освободен. След смъртта на 78-годишния пешеходец по случая работи Окръжна прокуратура.

Н. ГЕОРГИЕВА

Сн. Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!