78 четения

Икономическата криза застигна карнавала в Рио де Жанейро

Вместо да търсят пищни и скъпи костюми с блестящи пайети за карнавала в Рио де Жанейро, хората вече предпочитат евтини мустаци, шапки и тиари, съобщи Асошиейтед прес.
Карнавалът ще започне в петък насред продължителната икономическа криза, която отслабва не само семейните бюджети, но и многобройните фирми, които разчитат на традиционния празник за голяма част от годишния си доход.
Много билети за парадите стоят непродадени, спонсорите отказват да финансират уличните тържества, а в хотелите има много повече свободни места от миналата година, която също беше разочароваща заради страха от вируса зика.
Властите се надяват 1 милион туристи да посетят града от 24 до 28 февруари по времето на карнавала и да похарчат 950 милиона долара. Хотелите обаче се оплакват, че са заети само 72 процента от стаите им, по-малко от миналата година. Макар и карнавалът да наближава, 800 билета за парада още не са разпродадени, а обикновено те свършват още на 1 януари. Организаторите раздават безплатно пропуски на школите по самба, за да не се виждат празни места.
Карнавалните костюми се продават слабо, като най-много се търсят евтините варианти. Много хора са решили да не харчат много пари, но все пак да участват в празника.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *