7 четения

Над половината от служителите флиртуват на работното място

Над половината от офис служителите във Великобритания са флиртували на работното си място, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено сред 2000 души по поръчка на правната фирма „Слейтър и Гордън“.
Шестдесет на сто от участниците в допитването са признали, че са имали връзка с колега. Над една трета от тях (35 процента) са споделили, че офис забежката им е завършила зле.
Над 70 процента от анкетираните служителите са споделили, че връзката на работното място се е отразила негативно върху кариерата им. Седемнадесет процента са съобщили, че любовните отношения в офиса са им стрували работата.
„Едва ли е изненада за някого, че връзките на работното място са обичайно явление. Прави впечатление обаче, че те са оказали негативен ефект върху кариерата на голям брой служители. Оказва се, че най-потърпевши са по-младите партньори, които обикновено са жени. Резултатите от проучването показват, че представителките на нежния пол се сблъскват с по-лошо отношение, когато връзката в офиса приключи зле. В тези случаи жените по-често се разминават с повишение, биват пренебрегвани и нерядко са принуждавани да напуснат работа“, казва Хариет Баутуел от фирмата „Слейтър и Гордън“.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!