10 четения

Над 200 ученици мериха знания в национално състезание в Стопанска академия

210 УЧЕНИЦИ ОТ 22 УЧИЛИЩА В БЪЛГАРИЯ УЧАСТВАХА В 19-ОТО НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИКОНОМИКА, КОЕТО СЕ ПРОВЕДЕ В СТОПАНСКАТА АКАДЕМИЯ „ДИМИТЪР А. ЦЕНОВ” В СВИЩОВ. „Всеки ученик си тръгва от конкурса не само със сертификат, който му дава правото да бъде приет за студент по първата желана специалност и форма на обучение, но тук печелите много нови знания, практически умения и възможност за изява, печелите и нови безценни приятелства, които ще бъдат доказани във времето”, заяви зам.-ректорът по студентска политика и институционални комуникации доц. д-р Николай Нинов.

Конкурсът се проведе в пет направления. Във всяко от тях отборите бяха сформирани на случаен принцип с ученици от 11-ите и 12-ите класове от различни училища, а в помощ на средношколците отново бяха близо 50 ментори в лицето на най-изявените студенти от съответните специалности.

Срещата беше под надслов „Възможности и перспективи пред съвременното икономическо образование” и в нея участваха зам.-ректорът доц. Нинов, ръководители на катедрите домакини в различните направления и директорът на центровете за следдипломно, факултативно и професионално обучение при Стопанска академия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!