25 четения

Проверка по сигнал в редакцията. Наемател остана без павилиона, който преди два месеца спечели на търг

Илияна Димитрова: „Инвестирала съм 5000 лв.“ Д-р Стефан Донев: „Това е мое лично право, ще разширявам бизнеса“

ДВА МЕСЕЦА СЛЕД ПОДПИСВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА 3 Г. И СЛЕД СПЕЧЕЛЕН търг наемател е изгонен от павилион на „ДКЦ“ ЕООД в Горна Оряховица без мотиви, но законно и според договора. „Инвестирала съм 5000 лева в този павилион, изрядни сме, каквито са били условията на търга, сме ги спазили. Изведнъж на 25 януари получавам предизвестие да освободя обекта след 1 месец. Мотиви няма и аз съм ужасена от отношението към малкия бизнес и малкия човек“, алармира в редакцията на „Борба“ 31-годишната собственичка на фирма „Фелисити 85“ ЕООД Илияна Димитрова. Миналата есен тя играла на търг и спечелила малко павилионче пред поликлиниката в града. До него има още едно, също толкова голямо, но на друг наемател. Плащала 70 лева наем с ДДС, защото толкова бил определен. Претенции към дейността й нямало.

„Лично мое право е да прекратя договора. За такъв наем от 70 лева няма как да направя инвестиции и да разширя услугите. Имам други идеи за това място, ще искам повече наем и ще има нови оферти за следващ търг. Преди това три години помещението бе празно, появи се тази фирма, но аз не знам как са инвестирали 5000 лева“, заяви управителят на дружеството д-р Стефан Донев. Терените са общински, но с тях се разпорежда ДКЦ-то и решава каква позволена дейност да се развива.

СПОРЕД ИЛИЯНА ДИМИТРОВА ТЯ Е ОТСТРАНЕНА ЗАРАДИ КОНКУРЕНЦИЯ, НО признава, че самата е подписала заробващ договор за наем. Според една от клаузите му той може да бъде прекратен с едномесечно предизвестие от една от страните и без мотив. „Тази моя история е тъжна, но нека бъде и обеца на други като мен, защото има друг договор след търга, с други клаузи, но в крайна сметка ми бе даден за подписване този, който дори не мога да жаля пред съда“, признава младата жена.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!