10 четения

Проф. Камарашев връчи фланелките на новите футболисти в „Етър ВТ“

Силни игри, първо място и влизане в елита е общата цел на играчи, треньор и ръководство

Шестте си нови попълнения представи официално „Етър ВТ“ вчера. На кратка церемония във фоайето на стадион „Ивайло“ председателят на Управителния съвет на клуба проф. Георги Камарашев връчи фланелките на играчите. Всеки от тях ще носи екип с избрания от него номер.

„Влизаме в новия полусезон като лидери, всичко необходимо за подготовката на отбора бе извършено от ръководството на клуба със съдействието и на Община В. Търново. Имаме и шест нови попълнения, надявам се отборът да влезе с ентусиазъм в подновяването на шампионата и да завърши първи в класирането“, заяви проф. Камарашев, като пожела успех на треньора и тима, а на феновете да създават незабравими мигове както на стадион „Ивайло“, така и при гостуванията. Успех на новите попълнения пожела и старши треньорът Станислав Генчев със заръката за помогнат на отбора да изпълни целите си – влизане в елита.

Фланелка с N 20 ще облича Тодор Колев. Централният нападател е роден на 8 февруари 1980 г. „В „Етър“ смятам да завърша състезателната си кариера, която навремето започна именно от тук. Благодарен съм на клуба и винаги ще бъде така. Надявам се с новите попълнения, с помощта на феновете и на ръководството да изпълним нашата цел – а тя е Първа лига. Преди 3 – 4 години дойдох в отбора по времето на Цанко Цветанов и тогава пак казах – дошли сме да свършим работата. Направихме го и влязохме в „А“ група. Сега го казвам отново – ще се постараем всички заедно да го постигнем. Има настроение в отбора, въпросът е, че трябва да се работи както на тренировките, така и по време на мачовете. Така че всичко, каквото зависи от нас, ще го дадем, за да постигнем целта“, каза Тодор Колев.

С N 73 ще излиза нападателят Иван Стоянов, който е роден на 24 юли 1983 г. и е юноша на „Сливен 2000”.

„Благодаря на старши треньора за поканата. Идвам в един отбор с история, с хубав стадион. Надявам се да изпълним задачите и да радваме феновете, а това означава да побеждаваме. Не съм следил през годините „Етър“ и тепърва придобивам впечатления. Събрани сме доста добри и опитни футболисти. От нас се иска да помагаме на младия и перспективен треньор, защото аз го познавам отлично и знам, че Станислав Генчев ще иска да израства. Идвам основно заради него, играли сме заедно в доста отбори и сме добри приятели. Надявам се да оправдаем доверието му. Познавам доста от футболистите, според мен колективът е добър. Като опитни играчи трябва да помагаме на младите. Ако не вярвах, че „Етър“ ще стане първи, нямаше да дойда във В. Търново. Искрено го вярвам и се надявам да завършим първи с разлика пред останалите отбори“, коментира Иван Стоянов.

Юношата на „Етър“ Тихомир Кънев взема N 99. Таранът е роден на 3 януари 1986 г. 22 е номерът на полузащитника Димо Атанасов, роден 24 октомври 1985 г. Халфът Йордан Апостолов получи фланелката с N 88. Той е роден на 30 ноември 1989 г.

Десният краен бранител Георги Кременлиев облече фланелка с N 3. Той е син на бронзовия медалист от САЩ-94 Емил Кременлиев. На 23 години е и играе като десен бек.

Снимка: Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!