5 четения

179 кандидат-депутати от областта в надпревара за народната любов

20 КАНДИДАТСКИ ЛИСТИ И ЕДИН ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ РЕГИСТРИРА РАЙОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ за участие в предсрочните парламентарни избори на 26 март, съобщи нейната председателка Десислава Йончева.

Кандидат-депутатите за осемте мандата в Четвърти избирателен район са точно 179. С най-къси листи от едва само един кандидат са тези на политическа партия „Български демократичен център“ и на Инициативен комитет. С пълни листи от по 16 кандидати, което ще рече два пъти да се покрият осемте мандата, са ПП ГЕРБ, коалиция „АБВ – Движение 21“, коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“ и ДПС. Изненадващо с „къси“ листи са тези на коалиция „Обединени патриоти“ и ПП ВОЛЯ, а сред по-екзотичните партии и коалиции с по няколко кандидат-депутати са ПП „Движение за равноправен обществен модел“ и „Коалиция на недоволните“, която включва БСД – Евролевица, Българска социалдемократическа партия, „Християн-социален съюз“.

По предварителни данни 220 615 са избирателите в областта, от които 75 717 са гласоподавателите в община Велико Търново.

Очакванията са да бъдат разкрити 416 секционни избирателни комисии, 146 от тях във Великотърновска община. Предстои до 28 февруари кметовете на населените места да определят персоналните състави на комисиите, каза още Йонкова и допълни, че официалната агитация на партиите и коалициите за общественото доверие стартира на 24 февруари.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!