41 четения

Екоферми доставят хранителни продукти до дома или офиса

ДОСТАВКА НА БИОПРОДУКТИ ДО ДОМА Е НОВАТА МАНИЯ НА ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА ЗДРАВОСЛОВНОТО ХРАНЕНЕ. Услугата се появи и във Велико Търново, след като първоначално се предлагаше само в столицата. През последните няколко години интересът към онлайн пазаруването на екологично чисти плодове, зеленчуци и месо от свободно отглеждани животни обаче става все по-голям. Затова по-находчиви производители и търговци разшириха бизнеса си, осигурявайки доставка до всяка точка на страната. Още повече че пазаруването пред компютъра отнема около десет минути за всичко необходимо, което спестява време на хората, които не обичат да обикалят по магазините. Сертифицирани екоферми и биомагазини предлагат доставката и на т.нар. кашони с комбинирани продукти от първа необходимост – плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти, до всяка точка на страната. Всеки клиент може да избере някой от базисните кашони или да си направи сам подбора на продуктите, които желае, а цените на подобен кашон варират между 60 и 100 лв.

„Лично на мен ми е много по-удобно да пазарувам по този начин. Избрала съм си определени доставчици, от които и преди съм взимала продукти. Сега всяка седмица правя заявка и си поръчвам продукти по мой вкус, предпочитам повече плодове и зеленчуци, яйца, прясно мляко, масло. Продуктите пристигат опаковани в малко кашонче и ми стигат за цяла седмица. Струва около 55 лв. без доставката”, разказва Силвия Николова от Велико Търново. Казва, че работи като продавач-консултант и работното й време приключва в 19,00 часа. Затова си е избрала този вариант да пазарува, защото не й се налага да обикаля по магазините, а освен това държи на здравословната и качествена храна. Преди е пазарувала от биомагазини в града и от Кооперативния пазар, но споделя, че не всичко е от местни производители, както е обявено, и затова предпочита да заложи на сигурни търговци, които й дават продукти със сертификат за качество

Справка показва, че в земеделското министерство има регистрирани над 3400 биопроизводители, биопреработватели и търговци, като повечето от тях са производителите на суровина. А от Асоциацията на биотърговците твърдят, че през последните години биохраните се радват на огромен интерес. Данните показват, че у нас се предлагат около 5000 различни вида биохрани, като асортиментът постоянно се увеличава. Интересът е траен и се очаква през следващите години тенденцията да се задържи. Само за последната година ръстът на продажбите на биохраните е бил 40%, а очакванията за онлайн продажбите е да се увеличат двойно през следващите години.

Весела БАЙЧЕВА

Един коментар за “Екоферми доставят хранителни продукти до дома или офиса

  • 24.02.2017 в 19:58
    Permalink

    От кой сайт могат да се поръчат продукти?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!