7 четения

Извършва се частичен ремонт на тротоарна настилка пред читалище „Искра“

В отговор на жалби от граждани Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов разпореди извършването на частичен ремонт на тротоарната настилка пред читалище „Искра“.
Тротоарът, който свързва пешеходните части на улиците „Мармарлийска“ и „Бачо Киро“ беше в лошо състояние и затрудняваше безопасното придвижване на гражданите.
От днес започна частичен ремонт, в рамките на който участъкът ще бъде застлан с вибропресовани павета с два цвята, които ще образуват шарки по настилката. Общата площ, върху която се извършва ремонта е над 200 квадратни метра. По този начин тротоарът пред едно от емблематичните за Велико Търново читалища ще бъде обновен с материали и технология, подобни на тези, с които вече бяха ремонтирани близо 20 000 квадратни метра тротоарна настилка в града.
Освен подновената тротоарна настилка пешеходната пространство пред читалище „Искра“ ще бъде оборудвано и с нов обезопасителен парапет. Старият, амортизиран парапет ще бъде ремонтиран и поставен на друго място, което ще бъде използван за същата цел.
Източник: Община В. Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!