68 четения

Магическо шоу наблюдаваха вчера първолаци от СУ „Емилиян Станев“

Магическо шоу наблюдаваха вчера първокласници от Средно училище „Емилиян Станев“ – В. Търново. По-големите какички от 9-и клас показаха на малчуганите как химията е част от нашето ежедневие. Един от учебните си часове първолаците изкараха в кабинета по химия заедно с учителката Милена Иванова, която им беше приготвила изненади. Тя им демонстрира в какви химични реакции влизат най-обикновени и често използвани в домакинството препарати, както и безалкохолни напитки.

Най-голямата атракция за малчуганите бяха магическите рисунки, които те самите нарисуваха само с помощта на вода. Дегизирани със защитни престилки и очила, децата успяха да видят как върху белите листи се появяват животни от разказите на Емилиян Станев.

Кулминацията в шоуто, естествено, беше вулканът, който избухна пред очите на малките ученици от класа на Пролет Петрова.

Общият учебен час беше част от програмата, с която СУ „Емилиян Станев“ чества патронния си празник. Тържественият концерт е на 28 февруари в 10,30 часа в залата на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“.

Сн. С. БОЯНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!