179 четения

НАП – В. Търново запечата първите 10 обекта, заради касови бележки и несъответствие в касата

Данъчните лепят стикери на входа, самоволното им махане е престъпление

ЗАПЕЧАТАНИ СА ПЪРВИТЕ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТИ ЗА НЕИЗДАДЕНИ КАСОВИ БЕЛЕЖКИ И НЕСЪОТВЕТСТВИЕ МЕЖДУ ПАРИТЕ В КАСАТА И ОТЧЕТЕНИТЕ на касовия апарат на територията на Великотърновски регион, съобщиха от местното данъчно. „Борба“ алармира за започващите крайни мерки в началото на седмицата и те вече са факт. До днес са затворени 10 търговски обекта, като два от тях са в региона на старата столица.

В цялата страна общият им брой е 180. В повечето случаи става дума за магазини, ресторанти и барове, допълват от НАП, като средното време, в което помещенията остават затворени, е 2 седмици. Мярката се прилага в случаите на грубо нарушаване на данъчните закони, включително спрямо търговци, които изобщо нямат касов апарат. Обектите остават запечатани до плащането на определените с наказателно постановление санкции. Премахването на стикерите на НАП не по установения ред е престъпление, предупреждават от приходната агенция. Запечатването на обекти е крайна, но много ефективна мярка по отношение на превенцията. Отчита се положителна промяна в данъчното поведение на нарушителите, чиито обекти са били запечатани.

Данъчните приемат и сигнали за данъчни нарушения. Те могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или по електронната поща.

Отделно собствениците и управителите на търговски обекти, които са затворени, могат да станат обект на ревизии и разследване за това дали доходите им отговарят на стандарта и вещите, които притежават, коментираха крайните мерки от приходната администрация в болярския град.

ЕДИН ОТ ФРАПИРАЩИТЕ СЛУЧАИ, НА КОИТО МЕСТНИТЕ ДАНЪЧНИ СЕ НАТЪКВАТ, Е С АВТОКЪЩИ В СВИЩОВСКО И ДРУГИ ОБЩИНИ, КОИТО ПРЕПРОДАВАЛИ АВТОМОБИЛИ С ПО 5 – 10 СТОТИНКИ ПЕЧАЛБА. Също така доста заведения се пукали по шевовете от посетители, а същевременно декларирали минимални двуцифрени суми обороти.

С. МАРИНОВ

8 коментара за “НАП – В. Търново запечата първите 10 обекта, заради касови бележки и несъответствие в касата

 • 23.02.2017 в 13:26
  Permalink

  И от кога несъответствието на касовата наличност с показанията на касовия апарат стана нарушение?

  Нарушение е неотбелязването с точност до чминута всяко изваждане и въвеждане на пари в касата, не разминаването, което може да се дължи на други причини!

  Отговор
  • 23.02.2017 в 17:21
   Permalink

   Ако наличността е повече, това е нарушение. Ако е по-малко,тогава се дължи на други причини. Винаги е било нарушение, просто до сега не са правени проверки

   Отговор
  • 25.02.2017 в 21:57
   Permalink

   Винаги си е било нарушение, просто ти чак сега го научаваш.

   Отговор
   • 18.04.2017 в 17:01
    Permalink

    Аз пък не съм съгласен с начинът, по който се харчат парите от данъците, които плащам! Да запечатам НАП ли или други държавни институции?!

 • 23.02.2017 в 23:14
  Permalink

  Това са най-малоумните същества на планетата.преди месец се зянимавах с тях и разбрах ,че само идиоти работят там.но другия път направо в София ще ги накарам на центъра да ми се извиняват.

  Отговор
 • 24.02.2017 в 13:09
  Permalink

  Да проверят траурните агенции и собствениците им в града! Там да видят за какво става въпрос!

  Отговор
 • 24.02.2017 в 14:44
  Permalink

  А ако акта падне в съда какво правим?!?! Кой ще възстанови загубите на фирмите?!? Административен тормоз върхе дребният бизнес във всичката си сила!

  Отговор
 • 18.04.2017 в 16:59
  Permalink

  Интересно защо данъчните пордължават да си затварят очите като Доган, Пеевски, Борисов и всички познати лица от политиката и организираната престъпност и затварят фирми с нарушения за по 100-200 лв?! До кога ще е този подбор и дискриминация по отношение на прилагането на Закона?

  Аз пък не съм съгласен с начинът, по който се харчат парите от данъците, които плащам! Да запечатам НАП ли или други държавни институции?!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!