Писателят Филип Пулман работи върху нова трилогия

Британският автор Филип Пулман се връща към добре познатите и обичани от читателите му паралелни вселени от поредицата “Тъмните му материи” с нова трилогия, по която работи, предаде ДПА.
“The Book of Dust” (“Книга на праха”) е в три части, които ще бъдат публикувани 22 години след книгата “Северно сияние”, но действието се развива 10 години преди нея.
Сюжетът и заглавието се пазят в тайна засега, но писателят разкри, че читателите ще се срещнат не само с познати светове, но и с познат образ – героинята от предишната трилогия Лира Белакуа.
Филип Пулман каза, че феновете могат да очакват Лира в центъра на сюжета от първата книга. Но фентъзито ще въведе и нови образи, включително нов главен герой.
“Това издание и следващите ще обхванат две части от живота на Лира: началото на нейната история и връщането към нея 20 години по-късно”, добави той.
Новата книга няма да е нито предистория, нито продължение на трилогията “Тъмните му материи”.
Първата книга ще бъде публикувана на 19 октомври от издателствата “Пенгуин Рандъм Хаус Чилдрънс” и “Дейвид Фиклинг Букс” в Англия и от “Рандъм Хаус Чилдрънс” в САЩ.

Източник: БТА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *