Писателят Филип Пулман работи върху нова трилогия

Британският автор Филип Пулман се връща към добре познатите и обичани от читателите му паралелни вселени от поредицата „Тъмните му материи“ с нова трилогия, по която работи, предаде ДПА.
„The Book of Dust“ („Книга на праха“) е в три части, които ще бъдат публикувани 22 години след книгата „Северно сияние“, но действието се развива 10 години преди нея.
Сюжетът и заглавието се пазят в тайна засега, но писателят разкри, че читателите ще се срещнат не само с познати светове, но и с познат образ – героинята от предишната трилогия Лира Белакуа.
Филип Пулман каза, че феновете могат да очакват Лира в центъра на сюжета от първата книга. Но фентъзито ще въведе и нови образи, включително нов главен герой.
„Това издание и следващите ще обхванат две части от живота на Лира: началото на нейната история и връщането към нея 20 години по-късно“, добави той.
Новата книга няма да е нито предистория, нито продължение на трилогията „Тъмните му материи“.
Първата книга ще бъде публикувана на 19 октомври от издателствата „Пенгуин Рандъм Хаус Чилдрънс“ и „Дейвид Фиклинг Букс“ в Англия и от „Рандъм Хаус Чилдрънс“ в САЩ.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *