Сребро и бронз за „Етър 78“ от „Загорски стрелец“

101 състезатели стартираха в турнир по стрелба с лък в Стара Загора. Надпреварата „Загорски стрелец“ се проведе в в дисциплините олимпийски стил и компаунд. Великотърновският клуб по стрелба с лък „Етър 78“ се включи с 12 стрелци, спечелили три сребърни и един бронзов медал. При мъжете на олимпийски стил Дамян Дачев бе с втори резултат от квалификациите, а в елиминациите отстрани последователно Мартин Чолаков „Феникс Арчъри“ с 6:0, Мирослав Мирчев „Джамбо 2006“ с 6:0, Даниел Петров „Хуни“ със 7:1 и Тодор Пендов „Тракиец – Садово“ с 6:4. На финала възпитаникът на треньора Димитър Димитров отстъпи с 4:6 пред Боян Бонев „Антибиотик“ и остана втори. Съотборникът му Ангел Цанков е седемнадесети. В отборната надпревара при мъжете Дачев, Цанков и Ивелин Николов са шести.

При девойките на олимпийски стил Никол Недялкова е втора, Даниела Личева – трета. Недялкова бе лидер в квалификацията, на полуфинала се справи с Димана Петрова „Антибиотик“ с 6:0, но в спора за златния медал бе надстреляна от Габриела Вангелова „Антибиотик“ с 5:6. Преди това Вангелова елиминира и Даниела Личева с 6:4, но великотърновката спечели малкия финал с Димана Петрова с 6:0.

При младежите сребърен медал взе Мирослав Станчев, който на полуфинала елиминира Себастиян Великов „Робин Худ“ с 6:0, но на финала падна от Даниел Добрев „Джамбо 2006“ с 5:6.

Съотборниците му Рикардо Собчак и Димитър Панов са съответно четвърти и пети. На компаунд Анна Коларова и Димитър Димитров заеха пето място при жените и мъжете. Николай Станчев и Светослав Тончев разделят девета позиция. В отборната надпревара при мъжете Димитров, Станчев и Тончев са четвърти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *