16 четения

Студенти по политология се срещнаха с представители на БСП, ГЕРБ и „Обединени патриоти“

ТРЕТОКУРСНИЦИ ОТ СПЕЦИАЛНОСТТА „ПОЛИТОЛОГИЯ“ ВЪВ ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ СЕ СРЕЩНАХА МИНАЛИЯ ДЕН С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ТРИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ – БСП, ГЕРБ и „Обединени патриоти“. Младите хора и политическите активисти дискутираха на тема „Президентски избори 2016 г. – равносметката“. Като част от процеса на обучение в продължение на повече от месец студентите са наблюдавали предизборната кампания на трите политически партии, получили най-висока подкрепа – БСП, ГЕРБ и коалиция „Обединени патриоти“.

Като част от своята работа студентите са имали посещения в щабовете на кандидатпрезидентските двойки, наблюдавали са предизборните изяви на кандидатите, работата на местните централи, изследвали са присъствието в социалните медии.

Дискусията бе уважена от представителите на щаба на БСП Валентин Ламбев и Валерия Дончева и от щаба на ГЕРБ проф. Любомира Попова и Георги Недев. Студентските екипи представиха направения от тях анализ на кампаниите, отправиха своите препоръки и очаквания към поведението на политическите партии в предстоящата предизборна кампания 2017. Гост на дискусията бе ръководителят на катедра „Политология“ в УНСС доц. Блага Благоева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!