4 четения

Събират реферите и делегатите от Северозападна България във В. Търново в неделя

Ясни датите за пролетния полусезон във всички групи

На 5 март се подновява първенството на Северозападната Трета лига, потвърди секретарят на Зоналния съвет на БФС във В. Търново Игор Бакьов. Семинарът на футболните съдии и делегати, обслужващи шампионата, е в неделя във В. Търново. Програмата предвижда от 11,00 часа да започне покриване на физическите нормативи на стадион „Ивайло“. При лошо време бягането ще е в закритата писта, а при хубаво ще се полза откритата. В 14,30 часа семинарът на съдиите ще бъде открит официално от председателя на Зоналния съвет Бончо Генчев и от шефа на Съдийската комисия към БФС Петър Петров. Новостите и промените в правилата на играта ще бъдат представени от бившия международен асистент-съдия Николай Петров. След лекцията реферите ще положат теоретичен тест.

12,30 ч. на 26 февруари е началният час на семинара на делегатите на БФС. Те също като реферите ще слушат лекция и ще държат теоретичен тест, предвиден е и анализ на представянето на делегатите през есенния полусезон, който ще направи Светослав Стефанов – председател на СТК.

Два дни по-рано, днес, от 11 часа във Велико Търново ще се проведе и редовната среща с ръководителите на клубовете, участници в първенството на Северозападната Трета лига.

Зоналният съвет на БФС вече е утвърдил и датите за началото на пролетния полусезон в другите групи. На 12 март стартират първенствата на Футбол 7 и Футбол 9. 18 март е началната дата на Областна група – север, на 23-ти идния месец започва юношеската група U-15. Юношите младша възраст и децата ще изиграят първия пролетен кръг два дни по- късно (25.03). Старшата възраст започва на 29-и идния месец, а на 1 април стартира Елитната областна група – мъже. На следващия ден – 2 април, се подновява и първенството на Областна група – юг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!