12 четения

Съпрузи от Лясковец източили над 10 000 лв. от фирмата, преди да си тръгнат

Съпрузи от Лясковец се сдобиха с обвинения за присвояване на пари и изготвяне и използване на документи с невярно съдържание, съобщи МВР вчера. В хода на разследването служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД МВР – В. Търново, са установили, че 47-годишната П. П., в качеството си на длъжностно лице в търговско дружество, в деня на напускането си е изтеглила и присвоила от сметката на дружеството служебни пари в размер на 5000 лв.

В периода 28 ноември 2014 г. до 2 юни 2015 г. тя е съставила и 9 официални документа с невярно съдържание – декларации за себе си и съпруга си, който работел в същата фирма, в които удостоверила неверни данни за завишен осигурителен доход. П. П. изготвила от името на управителя на фирмата и заповеди и предизвестия за прекратяване на трудовите правоотношения за нея и съпруга си. Целта била, напускайки дружеството, двамата да получат по-високи обезщетения за безработица.

Освен това на два пъти, още като служител в дружеството, П. П. на базата на завишения доход получавала обезщетение в размер на 248 лв. в повече за временна нетрудоспособност, а като обезщетение за безработица е получила 4159 лв. повече. Съпругът й – 54-годишният П. П., е обвинен в използването на документи с невярно съдържание пред НОИ. След доклад на материалите в прокуратурата двамата са привлечени като обвиняеми.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!