8 четения

Учени съветват: Ако искате да станете дядовци, яжте месо!

Австралийски учени ни съветват, ако искаме да станем дядовци, да не се поддаваме на вегетариански изкушения, а да похапваме здраво месо, пише в. „Дейли мейл“.
Специалисти от университета Монаш в Мелбърн констатираха, че липсата на месо в хранителния режим на бащата, може да има трайни последствия върху потомството му. Липсата на протеини се отразява и върху качеството на сперматозоидите на децата им, които по-трудно биха ги дарили с внуци.
Учените стигнаха до тези изводи, като експериментираха с дрозофили. Когато те се лишават от протеини, сперматозоидите на потомството им губят от своята подвижност.
Плодовите мушици били подложени на два различни хранителни режима – с високо и ниско протеиново съдържание. В по-нататъшен етап от живота им и двете групи преминали към обичайната си естествена храна. При децата на дрозофилите, захранени с по-високи дози протеини, било констатирано значително по-добро качество на сперматозоидите. В другата група шансовете за възпроизводство на наследниците от мъжки пол се оказало много по-ограничено. Високопротеиновото потомство се оказало и с много по-добра имунна и метаболитна система.

Източник: БТА

Един коментар за “Учени съветват: Ако искате да станете дядовци, яжте месо!

  • 27.02.2017 в 11:22
    Permalink

    Пълни глупости, разбира се… Хората не са дрозофили. Белтъчините съвсем не се получават само от мляко и месо. С млякото и месо, купени от магазина просто няма шанс да доживеете до внуци и да сте в добра форма. За повече информация – прочетете Китайското проучване на Колин Кембъл.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *