15 четения

Баба Райна от Лозен след опита да убие мъжа си остава под домашен арест

72-годишната жена е полусляпа и няма психични отклонения, дядо Никола ще живее

72-ГОДИШНАТА РАЙНА Н. ОТ ЛОЗЕН ОСТАВА ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ, РЕШИ ОКРЪЖНИЯТ СЪД В ПЕТЪК, след като самата прокуратура промени искането си за постоянен арест на старицата. Жената се оказа полусляпа – с едното око не вижда, а другото е с тежко заболяване. Ден преди в стражишкото село през нощта по време на сън да наръга с нож и да посече с брадва 75-годишния си съпруг, тя била в болница в София. Като се върнала в Лозен, вероятно се скарала със съпруга си, за да извърши злодеянието, за което бе прибрана в психиатрия и после в ареста. Предварителната психиатрична експертиза е показала, че Райна няма психични отклонения.

Тя и дядо Никола имат 50-годишен брак и три дъщери, които живеят в Горна Оряховица. Семейството е шокирано от случилото се между родителите и отказва да повярва в грозната сцена, която се е разиграла в къщата.

БЛИЗКИТЕ НЕ ЗНАЯТ МЕЖДУ БАБА РАЙНА И ДЯДО КОЛЬО ДА Е ИМАЛО проблеми през дългите години съвместен живот, но най-вероятно старците са крили какво точно става между тях двамата. Публични скандали освен трагедията в нощта срещу сряда обаче не било имало. Тогава баба Райна едва не уби мъжа си, който бе спасен в търновската болница и вече е без опасност за живота.

СЛЕД КАТО СТАРИЦАТА СЕ ПРИМОЛИЛА НА ПРОКУРОРА В ПЕТЪК ДА НЕ Я ОСТАВЯТ ЗАД РЕШЕТКИТЕ, ЗАЩОТО няма да го преживее, държавният обвинител се смилил и предложил на съда обвинената в опита за убийство да остане под домашен арест. За нея гарантирала едната й дъщеря Янка, която приела майка й да остане при нея.

Служебният адвокат на обвиняемата заявил, че не възразява срещу така измененото искане на Окръжна прокуратура и изразил становище, че мярката за неотклонение „домашен арест“ би била най-подходяща при конкретните обстоятелства, поради което моли съда да определи такава.

„50 години тази жена е търпяла и не се оплакала нито веднъж. Явно й е дошло много“, споделиха разследващи. Старицата пък е слаба женица, която едва говори и се движи заради възрастта си и заради проблемите със зрението. Тепърва назначените експертизи ще установяват как полусляпата жена е успяла да намушка съпруга си и да го посече на много места с брадва.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *