Домовете ни са конфликтни зони

Скандалите, които често избухват между партньорите, превръщат семейните гнезда в конфликтни зони, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.
Допитването на иХармъни показва, че партньорите се карат средно шест пъти в месеца. Това се равнява на 72 кавги годишно.
Неизслушването е най-честият повод за пререкания между двойките. Изричането на неверни неща и проявите на нехайство или егоизъм също подхранват скандалите. В Топ 10 на нещата, предизвикващи спорове между партньорите, попадат още финансовите тревоги, семейните въпроси, децата, технологичното пристрастяване, хъркането, прекарваното в службата време и липсата на достатъчно секс.
Близо 60 процента от участниците в допитването се определят като конфликтни, като жените са по-склонни от мъжете да се самоидентифицират като предразположени към пререкания.
Проучването показва също, че една четвърт от хората във връзка никога не се карат.
Според известната психоложка д-р Линда Пападопулос настоящото допитване оборва широко разпространеното схващане, че противоположностите се привличат. Проучването разкрива, че противоположностите често се нападат едни други. Макар и първоначално привлечени помежду си, партньорите с различни характери са по-несъвместими в дългосрочен план, което често става повод за скандали помежду им.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *