90 четения

Кандидатите на ГЕРБ от областта тръгнаха към поредната си изборна победа

Водачът на листата Цветан Цветанов представи в старата столица достойните си колеги пред стотици съмишленици на партията

„ЗА МЕН Е ПРИВИЛЕГИЯ И УДОВОЛСТВИЕ ТОВА, ЧЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЪМ ВОДАЧ НА ЛИСТАТА НА ГЕРБ ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИ МНОГОМАНДАТЕН ИЗБИРАТЕЛЕН РАЙОН. Знам колко е важно политиците да бъдат реални и да се срещат с хората очи в очи. Когато един човек е избран от даден район, той се превръща в подчинен на своите работодатели – избирателите. Надявам се във Велико Търново ГЕРБ да постигне най-добрия си резултат досега, защото това ще означава по-голяма представителност на региона в българския парламент.” Това каза във Велико Търново зам.-председателят на политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов. В петък вечерта той беше в старата столица, за да представи листата, с която партията участва в парламентарните избори.

ГЕРБ постави начало на предизборната си кампания в област В. Търново с подарък към симпатизантите си, които обичат българската култура и театър. Повече от 700 търновци имаха възможността да гледат едно от най-успешните представления на театъра – „Свекърва” на Антон Страшимиров. Преди това Цветан Цветанов представи ангажиментите и приоритетите на ГЕРБ, с които партията влиза в надпреварата.

„ОБРАЗОВАНИЕ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, СИГУРНОСТ И ПОВИШАВАНЕ НА ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ СА ПРИОРИТЕТИТЕ НИ. Но за да се случи всичко това, трябва да направим така, че да създадем още повече работни места. Искам да благодаря на Даниел Панов и на всички колеги, които участваха активно в обсъжданията за автомагистрала „Хемус“, за убедеността им, че тя трябва да бъде по-близо до Велико Търново”, заяви още Цветан Цветанов. И допълни, че приоритетна задача за ГЕРБ ще бъде и транспортният коридор Русе – Велико Търново – Свиленград. Този коридор заедно с автомагистрала „Хемус“ ще отворят още по-широко Великотърновска област за културния туризъм, който е гордостта на търновци и на цяла България. „Това е добра визитна картичка, затова ще продължим да работим за нея както досега и да търсим допълнителни инвестиции, за да развиваме културния туризъм, както направихме за Трапезица”, каза г-н Цветанов.

gerb otkrivane (2)Благодаря ви, че вече почти 5 г. съм областен координатор на ГЕРБ и всички заедно в продължение на седем избора вървим напред рамо да рамо. Смятам, че силата, която показахме на президентските избори с тези 35 000 гласа в областта, с около 4 хил. повече от 2014 г., е успех. Успех, който се дължи не само на кметовете на ГЕРБ, не само на общинските съветници и на председателите на общинските съвети, но и на г-н Цветанов, на депутатите от предишното Народно събрание Евгени Стоев и инж. Клавдия Ганчева. Растежът, който има в момента област Велико Търново, е заслуга и на Цветан Цветанов, защото той ни помогна АМ „Хемус” да минава най-близко до областния град. Заедно с четирилентовия скоростен път, част от коридора Хелзинки – Истанбул, тези две особено важни инфраструктурни отсечки ще доведат много нови инвеститори при нас. А това са още работни места”, заяви от сцената на МДТ „К. Кисимов” областният лидер на ГЕРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов, който не скри възторга си от това да види залата на театъра препълнена с добри и позитивни хора, събрали се заедно в името на една кауза – ГЕРБ.

Цветан Цветанов веднага върна жеста и благодари на всички кметове, които работят за популяризирането на ГЕРБ и с това доказват, че тя е най-добрата партия за България.

„За 2016 г. страната ни има 3,5% икономически ръст. Имаме под 8% безработица, за пръв път от осем години в бюджета има излишък. Само за сравнени, ще ви припомня, че в края на мандата на Орешарски държавата имаше 5,5% дефицит. Но когато даваме конкретните резултати, трябва да отчетем и допуснатите слабости. Затова в новата ни управленска програма сме извели като приоритет образованието. Затова в листата ни сме заложили на представители на образованието – за да можем да наложим модела на поведение и управление, който ще даде възможност образованието наистина да е приоритет. В един нов управленски мандат имаме възможност да увеличим възнаграждението на българските учители двойно, защото те го заслужават”, каза Цветанов. След това допълни, че става ли дума за образование, задължително трябва да се говори и за неговата обвързаност с икономиката, затова правителството на ГЕРБ ще продължи да развива инфраструктурата, която да очертае Велико Търново като добър логистичен център.

Сигурността е също важен акцент на ГЕРБ. Реформата в правосъдието трябва да продължи, защото това е и ангажимент, поет от българското правителство и пред ЕК, категоричен бе Цветанов. Той говори и за конвенционалната престъпност, към която обществото е най-чувствително. „Затова трябва да има повече пари за полицията, за да може тя да изпълнява функциите си, да има необходимото полицейско присъствие в малките населени места. Това винаги кореспондира със справедливостта.“

Зам.-председателят на ГЕРБ призова всички политически опоненти на партията да водят кампанията си без лични обиди, с протегната ръка, дори и да имат различно мнение, защото дори и в различното мнение може да се намери правилното решение. „Ние ще участваме активно във всеки политически дебат, защото съм убеден, че ПП ГЕРБ с листата от Великотърновски избирателен район е най-добрата на база качествата, индивидуалните и професионални реализации на всеки един кандидат от нашата листа”, категоричен беше Цветан Цветанов.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Кандидатите на ГЕРБ от региона за депутати в следващото НС се снимаха пред паметника „Майка България“.

Среща в парка

Листа на ГЕРБ във Великотърновския многомандатен избирателен район

1. Цветан Генчев Цветанов – мажоритарно избран от Великотърновски район на парламентарния вот през 2009 г. Вицепремиер и вътрешен министър от 2009 до 2013 г. Народен представител в 42-рото НС. В 43-тия парламент представител на Великотърновска област и председател на най-голямата парламентарна група, тази на ГЕРБ – 2014 – 2017 г. Зам.-председател на ПП ГЕРБ.

2. Проф. Любомира Симеонова Попова – доктор по педагогика, с професионален опит в сферата на средното и висшето образование и управление на образованието. Два мандата зам. областен управител на Великотърновска област, преподавател във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Член на Съюза на учените в България.

3. Д-р Николен Веселинов Стойнов – хирург с 30-годишен опит, управител на ДКЦ „Д-р Стефан Черкезов”. Началник на Втора хирургия в областната болница, трети мандат общински съветник, председател на здравната комисия в местния парламент.

4. Инж. Клавдия Григорова-Ганчева – народен представител в 43-тото НС. Преди това – секретар на Община Горна Оряховица. Магистър инженер в железопътния транспорт от Технически университет – Варна. Магистър по управление и безопасност на условията на труд от Технически университет, със сериозен професионален опит в системата на БДЖ.

5. Д-р Станислава Красимирова Стоянова – член на НИС на МГЕРБ. Доктор по икономика, главен асистент в Стопанската академия – Свищов. Член на Съюза на учените в България и на Асоциацията на преподавателите по икономика и управление на индустрията.

6. Даниела Тодорова Арабаджиева – втори мандат председател на Общински съвет Лясковец. Магистър по „Управление на образованието“, директор на СУ „Максим Райкович“ – Лясковец, с повече от 25 години професионален опит в сферата на образованието.

7. Станислав Иванов Стоянов – собственик и управител на рекламна агенция „Ди-Медия“, с висше компютърно и икономическо образование, член на УС на движение „Пазители на българщината“, член на църковното настоятелство на храм „Св. св. Кирил и Методий“.

8. Габриела Григорова Попова – собственик и мениджър на пивоварна „Бритос“, бакалавър „Бизнес администрация“ от Американския университет в Париж; магистър в същата дисциплина от Висшето училище по мениджмънт в Париж. Член на Съвета на жените в бизнеса в България.

9. Евгени Димитров Стоев – общински координатор на ГЕРБ – В. Търново. Народен представител с активна парламентарна дейност в три народни събрания. Бивш директор на Териториална данъчна дирекция – Велико Търново и ръководител на Служба за предотвратяване и разкриване на данъчни нарушения; бивш изпълнителен директор на „Балканкар Заря“.

10. Венцислав Милков Георгиев – докторант по политология, организационен секретар на ГЕРБ – Павликени, и ръководител на общинската младежка структура на ГЕРБ. Най-младият и деен общински съветник в ОбС – Павликени.

11. Георги Петров Недев – областен координатор на МГЕРБ, общински съветник, треньор и състезател по мотокрос, печелил състезания от републиканския шампионат. Председател на спортен клуб „Сикс Спортс“. Завършва магистратура „Публична администрация“ във ВТУ.

12. Д-р Валентин Василев Точков – педиатър, началник на детското отделение в областната болница „Д-р Стефан Черкезов“. Организатор на Първата национална конференция по детски болести в България, провела се във В. Търново. Член на УС на Българска педиатрична асоциация.

13. Нейко Генчев Генчев – собственик и управител на издателство „Фабер“. Управител и съсобственик на сръбско-българската корпорация за производство на полиграфическа техника. Председател на Института за приложна музеология – София. Заместник-председател на Сдружението на българските академични издателства.

14. Росица Тодорова Димитрова – от 2006 г. досега ръководи дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община В. Търново. Председател е на Постоянната комисия по труд и социална политика към НСОРБ. Медицински фелдшер, магистър по специалностите „Социални дейности“ „Здравноосигурителни системи“, „Управление на европейски проекти“, „Мениджър“ и „Стопанско управление“. Завършила е Българското училище за политика „Димитър Паница“.

15. Стефан Иванов Бранзелов – председател на Общински съвет – Златарица, магистър по финанси и банково дело, председател на общинската структура на ГЕРБ в Златарица.

16. Георги Димитров Давидов – доктор по педагогически науки, ръководещ съдия в ранглистата на съдиите „А“ група към Българския футболен съюз, главен експерт в дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в Община В. Търново

3 коментара за “Кандидатите на ГЕРБ от областта тръгнаха към поредната си изборна победа

 • 27.02.2017 в 15:40
  Permalink

  Що са само 13 другите да не са се отказали вече?

  Отговор
 • 27.02.2017 в 16:37
  Permalink

  Не са лоши и листата и избирателната програма. Лошо е, че нищо не направихте по кризата КТБ и ФИБ , хора откраднали милиони с ДДС-арски схеми са на улицата, подписахте СЕТА, раздадоха се над 6 млрд. лева на свързани фирми. Хората не са прости и вече само с обещания не става …

  Отговор
 • 27.02.2017 в 17:51
  Permalink

  Надявам се никой от тази листа да не влезе в парламента. Който бил вече в парламента, бил. Тези ,които никога не са били депутати, по-добре да залягат над професионалните си задължения, но без да разчитат на шуробаджанашки подкрепи.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!