Кейси Афлек спечели награда „Оскар“ за най-добър актьор за „Манчестър до морето“

Кейси Афлек спечели награда „Оскар“ за най-добър актьор за ролята си на скърбящ баща в „Манчестър до морето“, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.
Това е първата награда „Оскар“ на 41-годишния брат на Бен Афлек. В „Манчестър до морето“ Кейси Афлек изигра ролята на мълчалив работник, който неочаквано трябва да поеме грижите за своя племенник тийнейджър. Първоначално приятелят от дете на братята Афлек Мат Деймън беше поканен за превъплъщението, но се отказа от него, поради други ангажименти.
За ролята Кейси Афлек спечели „Златен глобус“ и няколко трофея от организации на филмови критици.
Победата му стана факт, въпреки обвиненията срещу него от 2010 г. за сексуален тормоз.
Кейси Афлек беше много емоционален в речта си и благодари на номинирания Дензъл Уошингтън, който му дава първите съвети по актьорско майсторство. Той изказа благодарности към Мат Деймън и сценариста и режисьор на „Манчестър до морето“ Кенет Лонърган.
„Горд съм да бъда част от тази общност. Смаян съм, че съм включен в нея“, каза Кейси Афлек.
Той има много по-малко публични прояви от брат си Бен. За първи път е номиниран за „Оскар“ през 2008 г. с главната роля във филма „Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд“. Той съсредоточава кариерата си върху малки, независими филми със силни сюжети с водещи образи, какъвто е „Жертва на спасение“. Други кинопродукции, в които участва, са „Интерстелар“, „Кинти в небето“, първите три филма за „Бандата на Оушън“.
През 2010 г. Кейси Афлек режисира „Все още съм тук“ – пародия на документален филм за Хоакин Финикс и неговото преобразяване от актьор до рап изпълнител.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *