2 четения

Махершала Али бе удостоен с Оскар за най-добър актьор в поддържаща роля

Махершала Али получи награда „Оскар“ за най-добър актьор в поддържаща роля в драмата „Лунна светлина“, предадоха ДПА и Ройтерс.
Актьорът, който е на 43 г., получи отличието за образа си на дилър на наркотици, който става наставник на младо чернокожо момче от Маями. Хуан учи младежа, чиято майка е наркоманка, да плува и го насърчава да не позволява средата му да го подтиска, а да кове собствената си съдба.
Това е първата номинация и първата награда „Оскар“ за Махершала Али, който е и единственият досега мюсюлманин, носител на приза.
Когато приемаше връчената му статуетка на сцената, той благодари на учителите си.
„Те непрекъснато ми казваха, че не става дума за мен самия. Всичко се прави в името на образите. Актьорът служи на историите и образите“, каза той.
Махершала Али взе участие и в още един номиниран за „Оскар“ филм тази година – „Скрити числа“. Актьорът е най-добре познат с ролята си в политическия сериал „Къща от карти“ и сериала за супергероя на Марвъл „Люк Кейдж“.
Кариерата му обхваща телевизията, киното и театъра. Той започна с ролята си на доктор в телевизионния сериал „Срещи с Джордан“ през 2001 г. и оттогава има участия в десетки проекти, включително в сериалите „Тримей“ и „Екип Алфа

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *