41 четения

„Нова република“ представи областната си листа

Подкова за късмет подариха на водача Иван Иванов

ПРЕДИЗБОРЕН ОФИС НА УЛ. „ХРИСТО БОТЕВ“ 2 ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОТКРИ КОАЛИЦИЯ „НОВА РЕПУБЛИКА“. В него по време на кампанията жителите на областта ще могат да се информират за програмата на гражданската платформа и кандидатите за народни представители. Офисът ще работи всеки ден от 9.00 до 17.00 ч., телефонът там е 0893 607 795, e-mail: [email protected] Председател на щаба на „Нова република” е бизнесменът Цветан Цветанов, а координатор – областният лидер на ДСБ Йордан Байчев.

Водачът на листата и доскорошен зам.-председател на парламента Иван Иванов получи като символичен подарък за късмет подкова. Връчи му я журналистът Елена Чамуркова, която е под номер три в листата.

„Това е моят подарък за теб и листата, а късметът обича силните, свободни и принципни хора. Вярвам, че Великотърновска област ще има точно такъв народен представител в следващия парламент“, каза Чамуркова.

„Нова република“ е политическа коалиция на истински десните хора, които пренебрегнаха постовете и облагите и останаха верни на принципите. Тук сме личности, политически лидери с доказани качества като Трайчо Трайков, Мартин Димитров, Петър Славов, Радан Кънев заедно с ДСБ и граждански организации. „Нова република“ не е Божидар Лукарски, не е Меглена Кунева, не е Светльо Витков, не е Станислав Благов. „Нова република“ е истинската дясна територия, която видя как ГЕРБ хвърли кърпата, с което вкара държавата в политическа и икономическа турбуленция с надеждата най-вероятно да има следващо управление БСП – ГЕРБ. Ние категорично ще бъдем против това, защото точно тези две партии маскираха кражбите на прехода и сега искат да затворят кръга”, каза водачът на листата Иван Иванов.

„Ние от „Нова република“ ги предупреждаваме, че точно тази гласена коалиция всъщност ще изкара отново хората на улицата. „Нова република“ са онези истински седесари, които навремето създадоха първата демократична партия в България. Тук има и хора, които навремето влязоха в ГЕРБ с идеята, че там може да има истинска дясна общност. За съжаление, това не се случи. „Нова република“ са още и хората, които се борят с картелите, монополите и искат истината за фалита на КТБ и с работата си го доказахме в 43-тото Народно събрание. Искаме истината по всички тези язви, свързани с политическото управление”, категоричен бе Иванов. „Смятам, че в предишния кратък мандат не предадох интересите на областта, не се посрамих и като зам.-председател винаги съм отстоявал морала, справедливостта и работих неуморно за региона.

„Преди няколко дни, когато регистрирахме нашата листа в РИК, журналист ме попита не говорехте ли същите неща преди време, когато бяхте „Реформаторски блок“. Замислих се колко е важен този въпрос и колко смисъл има в него. Защото действително там имаше едни хора, които само говореха, и едни други хора, които работиха. Тези, които свършиха работа, в момента са в „Нова република”, обясни Йордан Байчев. По думите му, това са най-активният депутат в 43-тото Народно събрание Мартин Димитров, Трайчо Трайков, който застана с цялата си сила и умение срещу постоянно ограбващите хората картели. Там е Иван Иванов, който работи и отстоява за един специален статут на Велико Търново чрез приемане на закона за старите столици. При нас е Радан Кънев, който напусна управлението при провала на съдебната реформа”, уточни още Байчев. Той пое ангажимент от „Нова република“ да работят за децентрализация, за спиране кражбите от автомагистрала „Хемус“ , за това старата столица да получи специален статут.

Адвокат Людмила Илиева, която е втора в листата, подчерта че „Нова република“ е автентичното дясно.

„Не го приемайте като кух, изпразнен от съдържание лозунг, а като теза, която е подкрепена многократно с лични действия. Истинската дясна политика, неин център и основен приоритет е достойнството на човека. То се гради от най-ранна възраст, като на нашите деца се представя качествено, адекватно и съвременно образование. След това то формира у тях едно самочувствие и увереност в собствените сили. Те трябва да са хора в една справедлива, честна среда, където всеки се издига само въз основа на личните си качества, на личните си малки победи, които постига всеки ден. Това дава едно общество от свободни, достойни хора, каквито сме ние, каквито искаме да бъдат всички около нас. Аз като родител имам личния ангажимент към своите деца да създам такава среда за тях. А като политик имам такъв ангажимент към всички деца на нашата област”, убедена е Илиева.

Журналистът Елена Чамуркова, която е и докторант по политология, заяви, че екипът на „Нова република“ е сплотен, амбициозен и мотивиран.

„Детската ми мечта не е била да се занимавам толкова отблизо с политика, колкото ми се наложи в последните години. Една от големите ми детски мечти обаче беше да живея в силна България, в демократична България, в свободна България! Където има работещи институции, върховенство на закона и той е еднакъв за всички. И където човек успява благодарение на собствените си усилия, на образованието си, на уменията си. Пораснах, но за съжаление, тази детска моя мечта продължава да не се сбъдва. Много се надявам с тази детска мечта да не пораснат и моите синове! Това е едно от нещата, които ме доведе съзнателно в „Нова република“ и аз се гордея с моя избор”, каза още Чамуркова.

Четвърти в листата е бившият апелативен прокурор Борис Миновски, който бе и заместник областен управител, университетски преподавател. Той подчерта, че ще работи, за да се случи съдебната реформа. Под номер 5 е началният учител и преподавател по английски език Кремена Енчева от Лясковец. Тя е директор на Национално лятно училище, носител на наградата „Неофит Рилски” на МО и три пъти носител на награда „Учител на годината” на различни фондации, както и почетен гражданин на Лясковец. На шеста позиция е компютърният специалист от Елена Красимир Кръстев, а седма е д-р Анелия Георгиева – директор на Дома за медико-социални грижи в Дебелец.

На 8 място е Евгени Райчев, председател на ДСБ в Стражица, а на 9-то специалистът по човешки ресурси и трудов експерт Виолета Белчева. Тя бе категорична, че трябва да се работи за активиране на частното предприемачество на пазара на труда, мерки за облекчаване на режима за семейно предприемачество, диференциране на облагаемите доходи според региони. Лидерът на ДСБ в Павликени Стефан Мянков е десети, а след него е финансистът Радослав Иванов от Свищов, който е убеден, че основен проблем пред младите хора е състоянието на икономиката. На 12-о място в листата е бизнесменът Цветан Цветанов, на 13-о – гинекологът д-р Мавроди Калейнски, а на 14 място е Йордан Байчев.

6 коментара за “„Нова република“ представи областната си листа

 • 27.02.2017 в 16:57
  Permalink

  Прочетох изтеклото в Balcanleaks решение от Арбитражният съд в Лозана по делото за АЕЦ Белене. В него е описано как господин Трайчо Трайков , Владо Каролев, Валентин Николов и още
  дузина свидетели са взели около 1.6 млн. евро хонорари. По дело в което държавата губи 1.2 млрд. и договорите подписвани в него от свързани лица и Трайчо хонорара. Та как мислите да прескочите бариерата с такива мърши в листите ..? Прилагам и линк за да се запознаят и други хора с тази „класифициран“ pdf. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1553062164721520&set=a.907060232655053.1073741826.100000532539232&type=3&theater

  Отговор
  • 24.03.2017 в 23:10
   Permalink

   PDF-ът май наистина е класифициран. Пише „За съжаление това съдържание не е на разположение в момента“.
   А иначе тия „свидетели“, както ти ги наричаш са дали мнението си по казуса не като мусински свидетели, а като експерти и е нормално експертният им труд да се заплати, още повече че заради техния труд искът на Русия беше намален наполовина и на България бяха спестени още 1.2 милиарда разходи.
   А за какви договори и свързани лица пишеш явно и на тебе не ти е ясно, но се знае, че Трайчо Трайков беше тоя, дето се противопостави на договора за АЕЦ Белене това беше една от причините да бъде уволнен. Другата беше, че се противопостави на грабежа на Лукойл.

   Отговор
 • 27.02.2017 в 17:20
  Permalink

  Ако не бяхте толкова жалки,щяхте да сте много забавни…ама карайте си,не ни пречите

  Отговор
 • 27.02.2017 в 22:20
  Permalink

  До преди да прочета тази статия бях твърдо за „Нова република“,но след като стигнах до това“седма е д-р Анелия Георгиева – директор на Дома за медико-социални грижи в Дебелец“ една червена лампичка ми светна и вече не съм толкова уверен в подкрепата си.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!