7 четения

Полицията хвана рецидивисти, излезли преди дни от затвора, отново да крадат

Криминалисти от полицейското управление във Велико Търново установиха в момент на кражба от кафе автомат двама рецидивисти, които преди дни били излезли от затвора. В 2,30 часа в четвъртък е получен сигнал за съборен на пътното платно на ул. „Колоня товар“ в областния град кафе автомат. Пристигналият на мястото полицейски екип е установил в близост да се навъртат двама мъже със съмнително поведение. Това били 40-годишният С. Б. и 31-годишният И. С., и двамата от старата столица.

След като забелязали патрулния автомобили, злосторниците побягнали към парк „Колю Фичето“. Униформените ги последвали и малко по-късно задържали И. С. Съучастникът му обаче успял да се изплъзне на униформените. В хода на разследването е установено, че от кафе автомата липсвали барабан за чаши с механизъм към него, мелачка за кафе с дозатор, съдове за инстантни напитки, монетник с 40 лева, кофа за отпадъчна вода и 19-литрова туба за вода.

По случая е започнато досъдебно производство. И. С. е известен на полицията, многократно осъждан, с 18 криминални и съдебни регистрации за кражби. Той е бил освободен от затвора в Ловеч на 15 февруари тази година. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. С. Б. също е стар познайник на полицията, многократно осъждан, с 23 криминални и съдебни регистрации за взломни кражби. Той пък е излязъл от затвора в Ловеч на 6 февруари тази година

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!