53 четения

Старата столица ще стане бастионът на „Нова република“, обеща водачът на листата Иван Иванов

„В ОЧИТЕ ВИ ЧЕТА, ЧЕ СТЕ ДЕМОКРАТИ, СВОБОДНИ И СИЛНИ ХОРА. ОБЕЩАВАМ НА ВСИЧКИ ВИ, ЧЕ СТАРАТА СТОЛИЦА ЩЕ БЪДЕ БАСТИОН НА „НОВА РЕПУБЛИКА“. В чест на победата на тези избори търновчани ще вдигат високо знамето на „Нова република“. Това каза при откриването на националната кампания на гражданската платформа водачът на листата във Великотърновска област и доскорошен зам.-председател на парламента Иван Иванов. Той заедно с десетки членове и симпатизанти от областта даде старт на кампанията, която се откри в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив в присъствието на хиляди граждани от цялата страна.

Водещ на откриването бе говорителят на „Нова република“ Трайчо Трайков. Той поздрави специално великотърновци и цитира Иванов, който многократно е завявал в отговор на ГЕРБ и Цветан Цветанов, че във Велико Търново единствените крепости са Царевец и Трапезица.

„Тази емоция е уникална, усмивките също, вземам ги с мен и тръгвам към Габрово.“ Това каза втората в листата адвокат Людмила Илиева, която е и водач на „Нова република“ в Габрово. Фактът, че сред търновските кандидати за народни представители има двама водачи, стана повод листата за Четвърти многомандатен район да бъде определена като лидерска и една от най-качествените в пъстрата национална предизборна палитра.

Най-бурни аплаузи провокира речта на един от лидерите на „Нова република“ и председател на ДСБ Радан Кънев.

nova„Обръщам се към всички четири елемента на „Нова република“ – към моите съпартийци от ДСБ, към домакините ни от „Съюз за Пловдив“, към приятелите ни от БДО и към свободните български граждани, обединени в Гражданския съвет и в десетки неправителствени организации, чийто най-изтъкнат и познат представител е човекът, който ще спечели изборите в 23-ти район София и в Благоеврад Трайчо Трайков. Защо се води война срещу нас и защо изобщо сме се събрали тук днес – за да стане някой депутат, за да стане някой министър или за да се приеме някой добър закон. Няма тук хора, които си търсят работа! Няма тук хора, които да не загубят от участието си в тази кампания, ако спечелят. Няма сред нас, защото ние не сме политически девици. Ние сме минали през тази игра и няма човек, който да не е загубил повече отколкото е спечелил от престоя си в политиката. И в следващите ни престои в политиката ще бъде така. Събрали сме се обаче, защото ни дойде дотук от мизерията в България. Защото знаем, че нещо трябва да се направи, защото знаем корените на тази мизерия. А корените са два – децата ни растат в общество без образование, в общество без правосъдие и справедливост. А това е общество, което разгражда човека, разгражда семейството и общността, саморазгражда себе си“, заяви Радан Кънев. Той предупреди, че тази битка няма да е лесна, няма да е бърза, тя не се измерва в проценти, в гласове и пари.

„СТИГА ВЕЧЕ КЪСИ МАЧОВЕ, СТИГА ВЕЧЕ МАЛКИ ЦЕЛИ, СТИГА ВЕЧЕ СМЕ ЖИВЕЛИ ВРЕМЕННО, СТИГА ВЕЧЕ СМЕ ЖИВЕЛИ ОТ ДЕН ЗА ДЕН. Тръгнали сме на много дълъг път, в много тежка битка. Но „Нова република“ е единствената алтернатива в момента, единствените хора, които могат да поведат тази борба. Мнозина се уплашиха, мнозина се отказаха. По-добре, защото ако някой се плаши от едни избори, аз не искам да ми стои зад гърба, докато правя съдебна реформа. Задава се коалиция между БСП и ГЕРБ, стягат сватба. Положението е отвратително и мнозина с претеции, че са десни, че са нови, че са почтени, само се чудят как да се настанят на трапезата на сватбата. Пълно е с шаферки на тези избори. Точно заради тези ченгета, крадци и мошеници в момента фалшивата десница на ГЕРБ се разпада. Досега поне спираше БСП и имаше някаква причина да съществува. Само че те управляваха като комунисти и по тази причина повече не могат да спират комунистите. Затова дори десни хора се обръщат към БСП само и само да махнат Борисов. Ние трябва да протегнем ръце към тези хора и да им кажем – не посягайте към червената бюлетина. Алтернатиивата се казва „Нова република“. Нашата задача е да тръгнем по дългия път на изграждане на новата, почтена българска десница. Пътищата са само два – десен и лесен, ние сме по десния, който минава през изкореняване на корупцията, през свобода за хората, за бизнеса и общините, през насърчаване на семействата и общностите. Сигурно е, че няма вечно да ни управляват комунисти и популисти. Днес ние сме черната овца на българската политика, но утре ще бъдем десницата, която ще заведе обществото ни към Нова република“, каза при откриване на националната кампания лидерът на ДСБ Радан Кънев.

4 коментара за “Старата столица ще стане бастионът на „Нова република“, обеща водачът на листата Иван Иванов

 • 27.02.2017 в 18:02
  Permalink

  На хората наистина им писна от глупости, заучени фрази и смехотворни, вятърничави приказки. Как ми се иска никой от досегашните мутри, дето ги гледаме в парламента, толкова години ГЕРБ, БСП, НР, РФ,ДПС и т.н. , да не влязат този път в парламента. Но да има как да отговарят за всички злини които са сторили досега.

  Отговор
 • 27.02.2017 в 18:03
  Permalink

  Втори от ляво на дясно да не е Реджеп Иведик?
  Якооооооо,и селски тарикати вече вземате…толкова ли ви куца кадровата политика

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *