7 четения

1,5 милиона лева е бюджетът на горнооряховския “Локомотив“

Местният бизнес гарантира подкрепа на клуба

Местният бизнес в Горна Оряховица стои зад футболния „Локомотив“ и ръководството му, съобщиха от пресслужбата на „железничарите“. Това стана ясно по време на вечеря, дадена от председателя на Управителния съвет на клуба Даниел Костадинов със собственици и представители на местни фирми.

В срещата участва и кметът на общината инж. Добромир Добрев.

1,5 милиона лева е рамката на бюджета, в който трябва да се побере „Локомотив“ в дебютния си сезон в Първа лига. 300 000 е целевата субсидия от местния бюджет. Близо 900 000 са заложените приходи от спонсорства, реклама и телевизионни права.

През последните два сезона „Локо“ е получавал подкрепа между 150 и 200 000 лв. от местни фирми. Този сезон ръководството разчита, че постъпленията от местната икономика може да достигнат четвърт милион лева, тъй като представителният тим изглежда много по-атрактивно и като рекламоносител.

„Неслучайно футболната общественост в България сочи „Локомотив“ като един успешно развиващ се обществен проект, резултат от пълноценно публично-частно партньорство“, заяви председателят на клуба Даниел Костадинов. С домакинския мач срещу „ЦСКА-София“ през есента сбъднахме мечтите на поколения горнооряховчани да гледат мач на елосветление, а срещата бе предавана в пряко телевизионно излъчване, отчете още клубният шеф.

„Не е лесно да се издържа отбор в елита на българския футбол, но това дава радост и повод за самочувствие на нашите съграждани и затова продължаваме да ви подкрепяме“, добави от името на бизнеса Ивелин Гавазов.

Кметът инж. Добромир Добрев изтъкна, че през последната една година са извършени подобрения в спортната инфраструктура, каквито не са правени за период от близо 30 години. Общината има проект за модерна тренировъчна база, който ще е следващият етап от осъвременяването на спортните съоръжения. До края на април трябва да приключи и цялостното обновяване на стадиона в съседния град Долна Оряховица, който ще е с ново тревно покритие, поливна система и съблекални.

„Локомотив“ несъмнено е трамплин и това не остава незабелязано от специалистите. Милен Желев и Николай Банков вече попадат в разширения състав и списъка на националния селекционер Петър Хубчев, коментира Костадинов пред представителите на бизнеса. Футболният отбор е бил и си остава емблема, символ и част от идентичността на Горна Оряховица. Давам си сметка за отговорността и обществените очаквания, с които сме натоварени“, завърши Даниел Костадинов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!