Безплатни тренировки по киокушин карате в Свищов

Клуб „Академик“ спечели пореден проект за развитие на киокушин карате в гр. Свищов. Проектът е по програма на Министерство на младежта и спорта „Спорт за децата в свободното време” 2017 г. и е насочен към създаване на възможност за участниците в тренировките да се докоснат до спорта киокушин карате чрез безплатни занимания.

Координатор на проекта е сенпай Митко Божанов (първи дан – черен пояс), с квалификация треньор по карате от НСА „Васил Левски“. Одобрената сума е 4600 лв., а обучението ще се реализира от 1 март до 22 декември 2017 г. Тренировъчните занимания ще траят един астрономически час в понеделник, сряда и петък. Целта е деца от град Свищов да получат първоначални знания по киокушин карате и да бъдат стимулирани да продължат да изучават това бойно изкуство и след приключване на дейностите по проекта.

Заниманията по проекта ще се провеждат в наскоро обновената и цялостно ремонтирана спортна зала за карате киокушин в малкия физкултурен салон на бившето СОУ „Алеко Константинов“.

Междувременно на 23 февруари 2017 г. в спортен комплекс „Свищов“ се проведе изпит за цветни пояси по киокушин карате. В него взеха участие каратисти на спортен карате клуб „Академик“ и киокушин карате клуб „Дунав“ (Белене).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *