5 четения

Доходи, сигурност, справедливост са приоритетите на „Обединени патриоти“

Доц. Милен Михов е начело на балансираната листа на коалицията

От Свищов ще стартира официално предизборната кампания на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака“ и ВМРО“ за Четвърти великотърновски многомандатен избирателен район. Откриването ще се състои на 1 март от 18 ч. в залата на Община Свищов.

Изборът на крайдунавския град за старт на кампанията не е случаен. Тази година се навършват 140 г. от освобождението на Свищов. От тук започна Освобождението на България и от тук ние започваме нашия пък към Нова България, каза водачът на листата доц. Милен Михов.

От коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака“ и ВМРО“ канят гражданите да дойдат и се запознаят с кандидатите за народни представители и с идеите им за управление на страната.

Доходи, сигурност, справедливост са акцентите на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака“ и ВМРО“ в предизборната надпревара. Листата за Великотърновски многомандатен избирателен район е оглавявана от доц. д-р Милен Михов. Той бе депутат в 43-тото Народно събрание, като бе зам.-председател на парламентарната комисия по образование и член на комисията по отбрана, преди това и няколко мандата общински съветник във Великотърновския общински съвет. Михов е историк по образование, доцент по нова история на България във Великотърновския университет. Доц. Милен Михов е заместник-председател на ВМРО – БНД. Това е единствената партия, в която войводата е членувал.

Общо осем са имената в листата на „Обединени патриоти“, като е постигнат много добър баланс между личности, които вече са ангажирани с публична политическа дейност, и хора с по-малко политическо присъствие досега. От друга страна, членовете на листата са както от областния център, така и от останалите общини.

С парламентарен опит от 43-тото Народно събрание е и вторият в листата Иван Димитров от партия „Атака“.

Третият – Ивайло Атанасов, е сред новите лица в политическата надпревара. Той е областен председател на НФСБ за Великотърновска област и на практика е представител на Свищов в листата.

На четвърта позиция е Кирил Кирилов – млад бизнесмен от Горна Оряховица, който също има сериозен политически опит. Той е познат като общински председател на ВМРО в Г. Оряховица и общински съветник.

Следващата позиция е на Огнян Георгиев от Павликени, областен председател на партия „Атака“.

Едно от най-популярните лица в листата е Йордан Грозданов от ВМРО, който е на седма позиция. Той е познат и като активен спортист, алпинист и общественик, бивш зам.-кмет на община Велико Търново от ВМРО.

Най-младият кандидат-депутат на „Обединените патриоти“ е Георги Михайлов Сенгалевич, член на младежката организация на партия „Атака“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!