26 четения

„Лидл България” въвежда линия с продукти от български производители под името „Родна стряха”

Инициативата е продължение на дългосрочната политика на компанията да насърчава българското производство

„Лидл България” пусна в продажба продукти от български производители под името „Родна стряха”. Въвеждането на продуктовата линия е продължение на дългосрочната политика на компанията за интензивно сътрудничество с българските доставчици.

„Продуктовата линия „Родна стряха” е доказателство за конкретни действия в подкрепа на българското производство. Още при стъпването си на българския пазар през 2010 г. Lidl започна да си партнира с български доставчици. Само за последните две години броят на българските производители нарасна със 74, като 21 от тези нови доставчици са за плодове и зеленчуци. За периода 2015 – 2016 г. стоките от български производители в постоянния асортимент се увеличиха с 30%, а тези в акционния асортимент – с близо 40%. И тази година си поставихме за цел да предоставим на българските доставчици още по-големи възможности за развитие. „Родна стряха” включва над 50 продукта от български производители от различни региони на страната. Вярваме, че тази стъпка ще доведе до реални и осезаеми резултати за производителите у нас”, споделя Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на компанията.

„Родна стряха” обединява в едно традиционни български продукти от разнообразни хранителни групи с оптимално съотношение цена – качество: месни деликатеси (луканка, суджук, саздърма), млечни изделия (сирене, кашкавал, кисело мляко), сладкарски изделия (халва, локум, вафли), охладени тестени, варива, подправки и напитки. За улеснение на клиентите охладените изделия от линията „Родна стряха” (млечни и месни продукти), както и сухият асортимент, ще бъдат обособени в отделни сектори в магазините. Продуктите от линията „Родна стряха” вече са в продажба в търговската мрежа и ще бъдат част от постоянния асортимент. Специално разработената за селекцията визуална идентичност прави любимите български продукти още по-бързо разпознаваеми.

„Лидл България” насърчава българското производство, като дава шанс за устойчиво бизнес развитие и ръст на производствените обеми, включително и експорт, и качеството на продукцията както на големи, така и на малки и средни български предприятия. Пример за успешно партньорство е винената кампания на „Лидл България” от есента на 2016 г., при която към постоянния асортимент на търговската верига бяха добавени още 36 вина от 11 български производители.

2 коментара за “„Лидл България” въвежда линия с продукти от български производители под името „Родна стряха”

 • 28.02.2017 в 12:44
  Permalink

  Внимавам да не купувам продукти, в които има консерванти и особено Е 250 – Натриев нитрит.

  Отговор
 • 01.03.2017 в 0:44
  Permalink

  И на кава цена ще е алъш-вериша? Щото в Лидъл е малко скъпичко, ако изключим плодовете и зеленчуците!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!