Нови цветни контейнери за разделно събиране на отпадъци ще има в община Горна Оряховица

Започна изтеглянето на цветните контейнери за разделно събиране на отпадъци от опаковки на територията на община Горна Оряховица, собственост на “Екобулпак“ АД. Общината сключи договор с “Еко Партнърс България“ АД и през март и април фирмата ще разположи новите контейнери. Те ще бъдат тип „иглу”, като целта е да не се разпиляват отпадъците.

С глоба от 300 до 1 000 лв. за физически и от 1 400 до 4 000 лв. ще бъдат наказвани нарушителите, изхвърлящи строителни и битови отпадъци на нерегламентирани места, напомнят еколозите от Общината. Санкциите са регламентирани в Закона за управление на отпадъците и Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Горна Оряховица.

Все по-често екоинспекторите при ежедневните си проверки констатират нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци, вследствие на ремонтни дейности, които през този период се увеличават. Еколозите напомнят на гражданите, че изхвърлянето на строителни отпадъци се извършва в специални контейнери, които се доставят от фирма „Кънстракшън Уест“ ООД“ след предварителна заявка. Тя може да бъде направена на телефон 09888801321. Изхвърлянето на строителните отпадъци в контейнерите за битови отпадъци е абсолютно забранено, припомнят екоинспекторите.

Повече информация, гражданите могат да получат в стая 211 в Община Горна Оряховица или да се обадят на телефон 0618 6 05 01, вътрешен 117.

Източник: Община Г. Оряховица

One thought on “Нови цветни контейнери за разделно събиране на отпадъци ще има в община Горна Оряховица

  • 28.02.2017 в 16:15
    Permalink

    Това е най-прахосническата и неумело управлявана община в Централна Северна България!

    А в същото време не е бедна, но елате вижте каква мизерия, каква градска среда…

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *