40 четения

Пребит от скинари във Велико Търново умира след 20 дни в кома, потулват извършителите?

Проверка по сигнал в редакцията


 

47-годишният Христомир Владимиров си разхождал кучето и направил забележка на шумна група младежи

ЗА НЕОГЛАСЕН ОТ ПОЛИЦИЯ И ПРОКУРАТУРА СЛУЧАЙ НА ЗВЕРСКИ ПОБОЙ, след който човекът изпаднал в будна кома и после починал, алармира читател в редакцията на „Борба“. Той разказва драматична история от 5 януари 2017 г. Същата вечер футболни фенове, които били и скинари и мразели циганите, тръгнали да си търсят жертви в общинските жилища на ул. „Венета Ботева“ във Велико Търново. Групата била почерпена и въоръжена с бухалки, гръмнали няколко бомбички ,но циганите се скрили в апартаментите си. По това време на същата улица бил и 47-годишният Христомир Славчев Владимиров. Мъжът живеел с майка си и излязъл да разходи кучето.

ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ БАНДАТА ЗАПОЧНАЛА ДА СЕ ЗАЯЖДА С НЕГО И ТОЙ ИМ НАПРАВИЛ ЗАБЕЛЕЖКА ДА ПРЕСТАНАТ. Един от групата обаче започнал да налага мъжа с бухалка и го повалил на земята в снега. После младежите се разбягали, а човекът бил оставен в локва кръв. След като синът не се прибрал, майка му се обадила на тел. 112 и мястото било отцепено от полиция. Раненият бил откаран в болница, където му направили няколко операции, но за съжаление, неуспешни. Човекът изпаднал в будна кома и на 25 януари издъхнал. Бил погребан в родното си село Плаково. Кметицата на селото Петя Кънчева потвърди за трагедията, но както тя, така и останалите близки и познати не знаят дали има разкрит извършител. Според подателя на сигнала до „Борба“ побойникът бил известен на властите, но се разхождал на свобода, а трагедията била нарочно потулвана заради участие на сина на известна търновска фамилия.

ХРИСТОМИР БИЛ БЕЗРАБОТЕН, ЗАВЪРШИЛ ЕДВА ОСМИ КЛАС и си изкарвал хляба като бояджия, когато намери временна работа. Не бил лош човек, но дори не успял да се задоми и останал да живее с майка си. „Напоследък изпадна и в депресия и ровеше в боклука, постоянно сме му помагали, но не успяхме. Срещу никого обаче не е вдигал ръка, а във фаталната вечер просто направил забележка на групата младежи. Те вероятно са го помислили за циганин и заради това са го пребили. Не вярваме, че справедливостта ще възтържествува“, казаха роднини на пребития до смърт, пожелали анонимност заради страх от евентуална саморазправа. Според медицинската документация мъжът е издъхнал от мозъчна смърт след мозъчен оток вследствие на вътречерепни кръвоизливи.

НАША ПРОВЕРКА УСТАНОВИ, ЧЕ ПЪРВОНАЧАЛНО ПО СЛУЧАЯ Е БИЛО образувано разследване в Районна прокуратура, където има привлечен като обвиняем за средна телесна повреда. След като Христомир починал, делото е прехвърлено в Окръжна прокуратура за причинена смърт. Все още обаче не била готова съдебно-медицинската експертиза, за да се реши дали лицето ще отговаря за умишлено убийство, или по непредпазливост.

„Има обвиняем по този случай, но имена няма да ви съобщя. Когато досъдебното производство приключи, ще получите информация по съответния ред“, бе лаконичен вчера прокурорът от Окръжна прокуратура Илиян Благоев. Той нито отрече, нито потвърди, че привлеченото за зверството лице е син на преподавател от ВТУ. Неясно защо полицията пък дори не е излязла със съобщение за нанесен побой на мъж на 5 януари в района на търновската ул. „Венета Ботева“, да не говорим за регистрация на неразкрито убийство.

Нели СУКОВА

Сн. личен архив

13 коментара за “Пребит от скинари във Велико Търново умира след 20 дни в кома, потулват извършителите?

 • 28.02.2017 в 14:58
  Permalink

  Полиция и прокуратура направо като съучастници действат……

  Отговор
 • 28.02.2017 в 18:44
  Permalink

  Меко казано, грозна и измислена лъжа. Според мен момчето има право да ви съди за тези думи. Не знам как си лягате спокойни, когато „пишете“ такива статии.

  Отговор
  • 01.03.2017 в 10:17
   Permalink

   Кое момче да ги съди? То не пише никакво име. Даже и инициали няма. Да питат организатора на организацията им Калин цветарката защо ги надъхва и подстрекава за простотии. Да им влязат и в офиса и да видят какви материали има там

   Отговор
  • 01.03.2017 в 10:39
   Permalink

   Вие да не би да знаете за кого става дума, мадам? Я огласете момчето !

   Отговор
 • 01.03.2017 в 0:50
  Permalink

  Браво, похвално, перфектно! „Гордея се“, че съм търновец! И си спомням за един много известен и награждаван университетски преподавател, който преди доста години, в един интернет клуб в центъра на града заплаши с физическа саморазправа служител за това, че му върнал рестото на монети за извършена копирна услуга! Ей такива университетски преподаватели са нашата великотърновска гордост!

  Отговор
 • 01.03.2017 в 9:11
  Permalink

  Като пишете футболни фенове, напишете и от кой отбор, за да не останат хората с грешно впечатление. Става въпрос за групичка малоумници т.нар. фенове на Левски. Една група, която безнаказано драска из целия град и е финансирана от наркосите от София запад.

  Отговор
  • 01.03.2017 в 13:36
   Permalink

   Тази прокуратура и полиция няма ли да дадат официално изявление по случая или пак ще си траят ,докато всичко затихне и се забрави ?!

   Отговор
 • 01.03.2017 в 17:18
  Permalink

  Причината за тези улични хулигани са нравствената и духовна деградация, разруха. Нямат добро възпитание, нито от родители, нито от училище, нито от медии.

  Затова трябва да се въведе религия в училище, за да се учат децата и младежите на любов към ближния и любов към Бога.

  Студент по теология, в православен богословски факултет , Велико Търново.

  Отговор
  • 02.03.2017 в 12:19
   Permalink

   Драги колега, не смятате ли,като студент по Божията дисциплина,че не образованието по религия създава образ на доброта,а вслушването в чистата Божествена част заложена в нас .

   Отговор
 • 03.03.2017 в 9:41
  Permalink

  Само вслушването в чистата Божествена част (съвеста) не е достатъчно, ако е без участие в православното богослужение, нравственото богословие, благочестието. Божият образ във всеки човек поради греха и грехопадението е много замърсен и деформиран.
  Църквата е духовната лечебница за нравствената деградация и духовен упадък, според думите на св. Йоан Златоуст.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *