15 четения

С бутафорно рязане на лентата на АМ „Хемус” „Нова република” откри предизборната си кампания

Водачът Иван Иванов: „Корупцията, порочните търгове и обществени поръчки стопират магистралата!”

С БУТАФОРНО ОТКРИВАНЕ НА АВТОМАГИСТРАЛА „ХЕМУС” СТАРТИРАХА ПРЕДИЗБОРНАТА СИ КАМПАНИЯ кандидатите за народни представители в областта от коалиция „Нова република”.

Водачът на листата Иван Иванов преряза лентата на несъстоялия се инфраструктурен обект, а колорита допълваха две девойки в национални носии от горнооряховския фолклорен ансамбъл „Сидер войвода”. Той обясни, че републиканците са избрали символично района до село Поликраище, където трябваше да бъде изградено възлово кръстовище, пресичащо скоростния път Русе – Свиленград, автомагистрала „Хемус”, както и пътя към уж изградения преди време тунел под „Шипка”, обещани в двата незавършени мандата на правителствата на ГЕРБ.

Откривам това страхотно съоръжение, от което ще се ползва цялата агломерация Велико Търново – Горна Оряховица – Лясковец, както и пътуващите от Русе за Свиленград и съседно Габрово”, каза Иван Иванов. После помоли ножиците, с които преряза лентата, да бъдат прибрани, призовавайки гражданите да спрат с „мокрите сънища” и да се върнат към реалността.

Виждате една гола поляна, един окаян пейзаж, а тук трябваше да бъде изградено наистина възлово кръстовище, което да свързва всички тези пътни артерии. Според обещанията на Борисов, това първо трябваше да стане през 2014 г., а после и през 2017 г.”, припомни водачът Иван Иванов.

TURNOVO_4NR_3br_Shema_Dvoen_DjobРешихме да открием тук кампанията си, защото ни омръзна да ни лъжат с празни обещания. Причините, за да не се случи автомагистрала „Хемус”, ги знаем – тя се прави с пари, които не са по европейски фондове, а от държавния бюджет. Довършването на трите отсечки трябва да струва около 800 млн. евро. Къде са тези пари? Откраднати са през КТБ, през други значими далавери, така че вместо да имаме магистрала – имаме едно голямо нищо. Друга причина е, че обществените поръчки, особено големите, се печелят от само две-три големи фирми, близки до управляващите, които не могат да се разберат кой да открадне парите”, посочи Иванов и допълни, че корупцията е другата причина за неслучването на аутобана.

Тук сме на пътя, който води и към Румъния, а знаете за две години колко много се постигна там в съдебната реформа. Затова от „Нова република” искаме реформа по румънски модел, защото само тогава крадливите политици и управници ще бъдат в затвора, а когато те са там, техните колеги по-малко ще отварят големи уста, за да крадат от публичния ресурс. А всъщност това е публичен ресурс, който може да се използва за инвестиции, съфинансиране, пенсии, социални помощи”, заяви още Иванов.

Вие да сте видели един политик да е влязъл в затвора? А магистрала видяхте ли? Стана като в онзи виц, в който български политик кани на гости свой италиански колега, който възкликва, че има прекрасна къща и попитал откъде толкова много пари. „Виждаш ли тази магистрала”, попитал домакинът, а гостът учудено казал „не”. „Е, от нея са парите”, отговорил българският политик.

Затова настояваме за съдебна реформа. Искаме при обществените поръчки да има определен процент, който да бъде за малки и средни фирми. Ще работим още ДДС да стане 9% за храни, лекарства и книги и по този начин де се спестят ресурси, които да се реинвестират. Конкретно за Великотърновска област приоритетно ще работим и за приемането на закона за старите столици, който предвижда допълнително финансиране за общ интегрален план и общ туристически продукт на старите столици”, посочи Иван Иванов. Той подчерта, че целта на „Нова република” е да се изравни икономическото и социалното положение между Северна и Южна България, а не огромната част от данъците да отиват при „падишаха”, който да казва в коя област или на кой приближен кръг от фирми да дава парите.

Ние искаме 50% от данъците да остават в самите общини, за да могат гражданите да ги разпределят за своите собствени нужди. Надяваме се след няколко години този неуютен пейзаж тук да се промени, затова се надявам на подкрепа. За нас, за „Нова република“, за отговорни и честни политици, като колегите Мартин Димитров, Трайчо Трайков, Петър Славов, Радан Кънев и ДСБ”, коментира още Иванов.

Журналистът Елена Чамуркова, която също е в листата на „Нова република”, посочи, че отговорност за „Хемус” носят няколко правителства. Министърът на Тройната коалиция Асен Гагаузов преди време бе категоричен, че магистралата няма да минава покрай Велико Търново, а покрай Плевен. После пък двете правителства на ГЕРБ няколко пъти „местиха” трасето ту по-близо, ту по-далеч от областния град.

Днес имаме видими резултати и те са кръгла нула. Тази магистрала е олицетворение на това как се управлява държавата – много се говори, малко се прави, много е пиарът, малко са действията. Всичко е луксозно опаковано, но празно от съдържание. Недоумявам как съгражданите ни се готвят да инвестират доверие в хора, които два пъти поемат управлението и два пъти сами абдикират от тази отговорност. Но мъдрият народ е казал, че два пъти стомна за вода, а на третия път тя се чупи” каза още Чамуркова.

3 коментара за “С бутафорно рязане на лентата на АМ „Хемус” „Нова република” откри предизборната си кампания

 • 28.02.2017 в 13:49
  Permalink

  Не знам кой е PR и кой отговаря за комуникациите в Нова република, но с подобни бутафорни прояви, с подобни нелепо изглеждащи постери и откровено глупави и дребнави послания, има голям риск да опошлят един нелош като идейна платформа проект и да се утвърдят като политически шут.

  Отговор
 • 28.02.2017 в 14:24
  Permalink

  Айде да идват изборите и да потъвате. Но преди това направете и едно бутафорно рязане на лентичката на АЕЦ Белене , че нали вашият съпартиец Трайчо Трайков подписа договора ..

  Отговор
 • 01.03.2017 в 10:12
  Permalink

  Това приумица на долнооряховския Реджеп Иведик ли e…ей упорито продължавате да отвращавате потомствено десни избиратели…събирате секакви от кол и въже нереализирани мущуци,дето чеп за зеле нестава от тях

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!