13 четения

206 ученици участваха в Зимното състезание по информатика във Велико Търново

ДВАНАДЕСЕТОКЛАСНИКЪТ АЛЕКСАНДЪР СТАНЕВ И ДАНИЕЛ ТРОПОЛИНОВ, УЧЕНИК В ОСМИ КЛАС, ПОЛУЧИХА ОТЛИЧНИ ОЦЕНКИ В Зимното състезание по информатика, което се проведе в Природо-математическата гимназия“ „В. Друмев“ във Велико Търново. И двамата са възпитаници на елитната гимназия и учат информатика. Подготвят се за състезания, олимпиади и конкурси под ръководството на Кинка Кирилова-Лупанова и Магдалена Чамурджиева по национална програма „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади”.

206 ученици от IV до XII клас от 16 области на страната са участвали в състезанието, което е част от графика на МОН. Регионалното управление на образованието във Велико Търново и ПМГ „Васил Друмев” домакинстват престижната проява за осми път.

За четвърта поредна година има квоти поради големия брой желаещи да участват и ограничения брой компютри. Най-много участници – 44, са от София. От област Велико Търново участваха осем деца, всичките от математическата гимназия.

Зимните състезания по информатика във Велико Търново са етап от подготовката на учениците за участие в балканиадата по информатика, която тази година е в Кипър през месец юли, и за международната олимпиада в Иран през месец август.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!