46 четения

Уволнен кранист заплашил с бомба Горна Оряховица от телефона на комшията

Уволнен кранист от видинско село подал злоумишления сигнал за бомба на площада в Горна Оряховица в понеделник. Заради него МВР действа като при терористична заплаха и отцепи района около хотел „Раховец“, като евакуира персонала. Накрак бяха вдигнати пожарната и Спешна помощ, но за щастие, взривно устройство не бе намерено.

46-годишният Борислав Б. се обадил от телефона на комшията си за поставено самоделно взривно устройство, установиха горнооряховските криминалисти, които арестуваха мъжа в дома на майка му в селото край Видин в понеделник вечерта. Сигналът бе подаден в 11,25 ч. на тел. 112. Същия ден Борислав се напил и решил да разтревожи бившия си работодател с офис на площада в Горна Оряховица край хотела.

До миналата есен мъжът работил като кранист в държавната фирма „Строителни и възстановителни дейности“ и прекарвал доста време в командировка в железничарския град. После бил освободен по взаимно съгласие и се върнал в родния си край във Видин. Според признанията на Борислав нямало конкретна причина да подаде анонимен сигнал за бомба точно на 27 януари т.г., просто така му подсказал алкохолът. Той е разпознат по телефонния номер, който се оказал на съседа му в селото. При разпита пред униформените комшията обяснил, че го дал на Борислав да си свърши някаква работа. При ареста пък извършителят си признал чистосърдечно. Той е задържан за 24 часа в Горна Оряховица, където Районна прокуратура е образувала досъдебно производство срещу него. Мъжът няма криминално досие, разкаял се е за стореното и за потрошените няколко хиляди лева от държавата за акцията на властите.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!