9 четения

Във В. Търново подписаха новия общински колективен договор в сферата на образованието

НОВИЯТ ОБЩИНСКИ КОЛЕКТИВЕН ТРУДОВ ДОГОВОР В СФЕРАТА НА ОБРАЗОВАНИЕТО БЕШЕ ПОДПИСАН МИНАЛИЯ ДЕН ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Кметът на Велико Търново Даниел Панов и представители на синдикалните организации поставиха подписите си под документа, в който са запазени всички 14 клаузи, надграждащи отрасловото споразумение на национално ниво, а педагозите определиха Велико Търново като общинския център с най-добър колективен трудов договор и най-добра социална политика в сферата на образованието.

Даниел Панов бе категоричен, че образованието и социалният елемент в сферата продължават да бъдат основни приоритети в политиката на Община Велико Търново и е много важно тази тенденция, започната през последните две години и на национално ниво, да продължи. „Нека бъдат продължени добрите практики на предното правителство, а не да бъдат спирани програми заради незнание. 22 общини не са подписали договори за мерките по образователна инфраструктура по ОП „Региони в растеж”. За училища в цялата страна предишният кабинет договори ресурс от 130 милиона лева”, каза Даниел Панов.

Кметът на старата столица обяви, че още през пролетта във Велико Търново ще започне реализацията на проект за иновативни училища. Продължава да бъде засилвана и връзката бизнес – образование след проведения обстоен анализ на трудовия пазар в целия регион.

Председателят на общинската структура на Синдиката на българските учители Мария Георгиева благодари на кмета Даниел Панов и екипа му за грижите, които полагат за просветната система, за диалога и бързата реакция по всеки поставен въпрос. Благодарности изказаха също инж. Марин Цонев – председател на областната организация на Съюза на работодателите в системата на народната просвета, както и Силвия Отчева, председател на регионалния синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа”.

Един коментар за “Във В. Търново подписаха новия общински колективен договор в сферата на образованието

  • 01.03.2017 в 17:54
    Permalink

    На тази снимка не се вижда нито една доволна физиономия, че чак пък и благодарности от всички видове председатели!…….

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!