5 четения

Еленски ученици с награди от национални конкурси

Двама възпитаници на Центъра за подкрепа на личностното развитие в Елена спечелиха награди от национални конкурси.

Четвъртокласникът Мартин Добрев за четвърта поредна година грабна първата награда в своята възрастова група на националната изложба конкурс за детска рисунка „Свети Трифон Зарезан“, който се провежда в град Сунгурларе. В тазгодишното издание участваха 493 творби на ученици от 24 региона на страната по теми, свързани с плодородието, виното, предания, митове и обичаи.

Малкият дърворезбар от деветгодишен усвоява тънкостите на занаята в кръжока по живопис и приложни изкуства към ЦПЛР под ръководството на своя учител Мирослав Лазаров. Има и други награди, които са доказателство за неговия талант.

el konkurs2Осмокласничката Красимира Петрова получи поощрителна награда в трета възрастова група на Шестия национален ученически конкурс „Българските архитектурни паметници в макети“ във Варна. В него участваха с 53 творби ученици от 21 града в страната, които със своите макети демонстрираха умения и сръчности. Целта на конкурса е да се засили интересът на подрастващите към българската история и към архитектурните паметници, създадени преди и след Освобождението. Тази година темата е „Вятърни мелници и воденици“, а конкурсът е посветен на националния празник – 3 март.

Мария СИМЕОНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!