3 четения

Здравната инспекция раздаде наградите за добри здравни практики в училищата

УЧИЛИЩЕ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ” ВЪВ В. ТЪРНОВО ПОЛУЧИ НАГРАДАТА В МЕЖДУУЧИЛИЩНАТА НАДПРЕВАРА ЗА ДОБРИ ЗДРАВНИ ПРАКТИКИ, организирана от Регионалната здравна инспекция. Конкурсът се проведе онлайн чрез инициативата „Интернет платформа за добри практики за здравно образование”. През 2016 г. в него се включиха 10 училища от Велико Търново с общо 98 дейности, като порталът има за цел да събере на едно място опита на младите хора и техните учители. Специална комисия определи победителите в трите категории – „Училище“, „Ръководител на група/клас“ и „Ръководител на събитие“. Победителите във всяка категория получиха ваучер на стойност 500 лв., осигурен от Община Велико Търново.

Победителят в категорията „Училище“ – СУ „Емилиян Станев”, е участвал с осем инициативи, насочени към здравословния начин на живот. Наградата бе връчена на Светлана Брънкова – учител по биология и здравно образование, от д-р Диляна Вачкова – гл. експерт в дирекция „Здравеопазване и социални дейности в общината. Средствата от наградата ще бъдат използвани за обновяване на кабинета по биология, уточни Светлана Брънкова, която е инициатор на множество здравни събития за учениците през изминалата година.

В категорията „Ръководител на група/клас” наградата бе връчена на учениците от 6 „д“ клас от ОУ „Бачо Киро” и техния ръководител Антоанета Димитрова, учител по биология за активната й работа с учениците. Третата награда за ръководител на събитие бе връчена на Галя Коцева, учител в Професионалната гимназия по електроника „А. С. Попов” за реализирането на множество инициативи и добра комуникация с партньорите по проекта.

В. ВАЛЕНТИНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!