Спорт

Намаляват наказателните картони в Северозападната Трета лига

„Академик“ и ОФК „Павликени“ в златната среда по лични наказания

Есенният полусезон в Северозападната Трета лига е характерен със сериозен спад в показаните наказателни картони в сравнение със същия период на миналото първенство. Това стана ясно по време на традиционната среща между ръководството на Зоналния съвет на БФС във В. Търново и шефовете на клубовете, участници в първенството.

Във форума в края на миналата седмица в старата столица се включиха председателят на Аматьорската футболна лига Румен Вълков и експертът на БФС за връзки с привържениците на отборите Димитър Христов.

Шефът на зоната Бончо Генчев благодари на клубовете за добрата организация на мачовете и като цяло спокойната обстановка по стадионите.

Анализът на Дисциплинарната комисия показва, че жълтите картони през есен 2016 г. са 426 срещу 591 през есен 2015 г., или разлика от цели 165 предупреждения.

При червените картони също има намаление.

Отборът, инкасирал най-много картони в настоящото първенство до момента, е „Янтра-Габрово“ – 38 жълти и 4 червени.

Най-малко официални предупреждения са получили играчите на „Ком“ (Берковица) и „Ювентус“ (Малчика) – по 17.

Единственият тим без отстраняван състезател е „Литекс“, но затова пък ловчанлии са видели цели 38 пъти жълтите картони на реферите.

Представителите на нашия регион „Академик“ (Свищов) и ОФК „Павликени“ са в златната среда по лични наказания. „Студентите“ са получили 26 предупреждения, два пъти са останали с човек по-малко на терена. Павликенчани са с актив от 23 жълти и 2 червени картона.

Клубовете бяха информирани, че според дисциплинарния правилник за 20 жълти картона финансовата санкция е 250 лева, а всеки следващ струва 20 лева.

5 червени картона пък се санкционират с 500 лева, всеки следващ носи още 50 лева глоба на клуба.

Преди началото на срещата ръководителите на клубовете получиха топки от секретаря на Зоналния съвет на БФС Игор Бакьов.

Междувременно в неделя на стадион „Ивайло“ се проведе семинарът на съдиите и делегатите, обслужващи първенството на Северозападната Трета лига. От 35 рефери само един не се справи с физическия норматив. От 18 делегати двама не са си взели видеотеста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *