105 четения

С благотворително закупени мартенички се окичват най-малките пациенти на областната болница

Най-малките пациенти във великотърновската областна болница получават днес благотворително закупени мартенички. Традиционните червено-бели символи са изработени от обитателите на Старческия дом в старата столица и от децата и младежите в Дневния център за деца с увреждания във В. Търново.

Мартеничките са произведени в ателиетата по арттерапия, която тези социални центрове осигуряват за своите потребители.

Практиката е показала, че тази дейност се отразява изключително благоприятно на потребителите на социални услуги, категорична е кандидат-депутатът Росица Димитрова, която е четиринадесета в листата на ГЕРБ. Докато творят, хората в социалните центрове се чувстват значими, развиват своите умения и имат възможност да стигнат до широката общественост, обясни Димитрова. По нейна инициатива тя заедно с проф. Любомира Попова, Нейко Генчев, Георги Давидов и Георги Недев от листата на ГЕРБ купиха всички мартенички, които социалните центрове не са успели да продадат на благотворителните си щандове. Освен радост за децата това е и подкрепа за социалните звена, тъй като със средствата могат да се закупят нови материали, за да продължи трудовата терапия.

Подрастващите, настанени в детското отделение на МОБАЛ „д-р Стефан Черкезов“, получават мартеничките лично от началника на отделението д-р Валентин Точков, също част от силната листа на ГЕРБ с кандидати за народни представители, която е с номер 11 в изборната бюлетина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!