100 четения

Шестокласници и учители от ОУ „Бачо Киро“ пътуваха до Полша

ШЕСТОКЛАСНИЦИ ОТ ОУ „БАЧО КИРО“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ВЗЕХА УЧАСТИЕ В ПЪРВАТА УЧЕНИЧЕСКА СРЕЩА ПО МЕЖДУНАРОДНИЯ ПРОЕКТ „Позитивни, активни“. Проектът е по програма „Еразъм +” и в него участват училища от България, Италия и Румъния. Координатор е Полша, където е била и първата среща.

Домакин е бил екипът на училище „Папа Йоан Павел ІІ“ в с. Плоски, край град Замошч, Югоизточна Полша. По време на срещата участниците са се запознали с формите на ученическо самоуправление във всяка от страните, структурата, реализираните дейности и влиянието му в училищния живот. Тогава са били избрани лого и постер, които отразяват целите на проекта. От всички предложени учениците са избрали постера, изработен от българския екип, а логото – на Италия.

Идеята на проекта е да запознае учениците с традициите и обичаите на всяка от страните, техните културни и исторически особености. Работният език на срещата е бил английският, което е провокирало малчуганите да учат повече английска граматика, преди да пътуват за Полша. Българският екип в състав: Преслава Димкова от VІ „в” клас, Ралица Георгиева и Нелина Накова от VІ „б” клас и Преслава Мария Радова и Николай Цветилов от VІ „г” клас е участвал в първата работна среща. Учениците са били избрани по определени критерии – активността им в ученическия парламент на ОУ „Бачо Киро“, ангажираност и участие в училищните дейности, интерес към идеите на проекта и комуникативност на английски език. Групата е била ръководена от учителите Ирена Пенчева, Стефка Стоянова, Даниела Стоянова и директора на училището Владимир Николов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!