3 четения

11 търновци на работно посещение в Брюксел

Генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез:

Като европеец, съм притеснен, че социалистите използват популистки методи в кампанията“

11 души от Великотърновска област в момента са на работно посещение в Брюксел по покана на евродепутата Ева Майдел, която има европейски информационен офис в старата столица. Сред тях са младежи, представители на местната власт от региона и предприемачи.

В белгийската столица техният домакин Ева Майдел се срещна с генералния секретар на Европейската народна партия (ЕНП) Антонио Лопез, който коментира предизборната обстановка у нас:

Като европеец, съм притеснен, че социалистът Корнелия Нинова използва популистки методи в предизборната си кампания. В трудните времена, в които живеем, България се нуждае от някой, който може да я представя адекватно в ЕС и пред света, и единственият способен на това от кандидатите е Бойко Борисов“, заяви той по време на срещата с евродепутата Майдел.

Генералният секретар на ЕНП припомни, че реакцията на БСП за споразумението с Канада, подкрепено от всички проевропейски партии в Европа, включително от почти всички останали европейски социалисти, е реакция, присъща за предходна епоха, в която демокрацията не е висша ценност и начин на вземане на решенията в обществото.

За пореден път ГЕРБ подхожда като зряла европейска десноцентристка партия и предлага конкретни решения за проспериращо общество, които са изпълними в рамките на един управленски мандат. Това е отговорната политика, а не обещания“, заяви по време на срещата Ева Майдел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!