84 четения

300 дка нова Индустриална зона създава Г. Оряховица

Разширяват пистите на летището, чакат от концесионера план за инвестиции и развитие на аеропорта

ИНДУСТРИАЛНА ЗОНА С ПЛОЩ ОТ БЛИЗО 300 ДКА И НОВА ИНФРАСТРУКТУРА КЪМ НЕЯ, ПЪТИЩА ЗА КОЛИ И ПЕШЕХОДЦИ, осветление и всички инфраструктурни удобства създава Община Горна Оряховица по проект на стойност 1,6 млн. лв., финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“, съобщи кметът инж. Добромир Добрев. Основните вложения са за изграждането на ул. „Иван Момчилов“, която е силно амортизирана, а прахът от движението по нея замърсява града. Отсечката обслужва над 15 големи фирми и е основен подход към новата индустриална зона. Тя ще бъде направена наново, което ще подобри комфорта и намали запрашеността. Прави се и ново кръстовище между нея и ул. „Цар Освободител“. Това е един от големите проблеми на града. Оттук минават контрагенти, доставчици и персонал на над 15 фирми, сред които „Аполон“, $Сага“, „Захарни заводи“, „Виктория 05“ и др. Оттук се стига и до митницата“, обясни кметът Добрев. Обновява се и канализационната система и отводняването, които вече не са достатъчни за предприятията. От Община Горна Оряховица обмислят и втора индустриална зона, която ще се разположи на над 320 дка военни имоти в близост до летището. Те вече са прехвърлени на общината от Министерство на отбраната. От аеропорта започват разширение на пистите, за което от кметството ще отпусне 6 дка общински пасища за сервитути. До края на годината концесионерът ще внесе за одобрение план за инвестиции и развитие, каза още кметът Добрев.

Стилян НАЙДЕНОВ

4 коментара за “300 дка нова Индустриална зона създава Г. Оряховица

 • 28.02.2017 в 17:46
  Permalink

  коя ул. е по важна „Иван Момчилов“ или св. княз Борис 1?
  Корупцията продължава с пълна сила.
  Горна Оряховица си заслужава управниците!!
  Господ забавя, но не забравя. Един ден някой ще си плати.

  Отговор
 • 01.03.2017 в 13:08
  Permalink

  Най-некадърно управляваната община в Сев. България!

  А има такъв потенциал….

  Отговор
 • 02.03.2017 в 11:01
  Permalink

  То от хубаво или т.нар. политкоректно говорене, затова сме на това дередже, г-н съветник.

  Пак да кажа, не съм от ГО но наблюдавам всички общини в радиус от 100 км, и смея да кажа, че ГО е най-некадърно управляваната, без грам визия, но толкова им е капацитета на общинарите и най-вече на кмета, който гледа само /и единствено/ джоба си. Ако си размърдате въображението и задниците, пак повтарям с тоя потенциал на ГО район, след 10 год. няма да има стигане.

  Ми то един Лясковец е светлинни години пред Горна, като управление и като отношение. Вижте, че е едно село, а всички инвеститори бягат там, защото докторката ги котка и има разбиране. А в ГО, тия те гледат какво ще им дадеш и това е, иначе няма.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *