57 четения

35 години празнува СУ „Емилиян Станев“

35 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ ЧЕСТВА ВЧЕРА СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Настоящи и бивши ученици и учители участваха в празничния концерт, който вчера беляза кулминацията на цялата тържествена седмица, с която гимназията отбеляза своя празник и патрона си. Всички прояви бяха посветени на навършващите се тази година 110 г. от рождението на писателя.

Кметът на Велико Търново беше гост на тържеството, което събра стотици ученици и учители в залата на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“. „Благодаря Ви, че сте изградили училището – мястото, където хората получават едно от най-важните неща в живота – образованието. Благодаря и на директорите след Вас за приемствеността при управлението и развитието на СУ „Емилиян Станев”, обърна се Даниел Панов към първия директор на училището Гинка Стефанова. След това кметът благодари и на настоящото училищно ръководство, начело на което вече пета година работи Кина Котларска, както и към учителите за издигането на престижа на школото на общинско, регионално и национално ниво. „С наградите и отличията учениците на СУ „Емилиян Станев” прославят Велико Търново и ни носят гордост. Образоването и младите хора са наш общ приоритет и имат ключова роля в развитието на града”, каза още Даниел Панов. Той пожела на преподавателите да продължат да бъдат взискателни, иновативни в методите си на работа и да подготвят все толкова усърдно учениците.

Подарък от името на Община В. Търново бе чисто нова туба – музикален инструмент за духовия училищен оркестър.

В центъра на Велико Търново вчера бе открита ученическа изложба, също посветена на 35-годишнината от създаването на СУ „Емилиян Станев”. В експозицията участват творби на възпитаници на школото от всички класове. Младите таланти бяха поздравени от заместник-кмета Ганчо Карабаджаков, който оцени високо уменията им. В по-късните часове на деня учители, ученици, бивши и настоящи възпитаници на училището и великотърновци поднесоха венци и цветя пред паметника на Емилиян Станев.

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!