7 четения

Американец произвежда микрофони в Русия с оборудване за калашници

Калифорнийският музикант Дейвис Браун произвежда висококачествени студийни микрофони в руския град Тула, използвайки оборудване, с което навремето са се правели автоматите „Калашников“, предава Асошиейтед прес.
Браун често гастролирал в Русия с бандата си „Бразавил“. По време на едно от турнетата си той се сприятелил с Павел Баздирев. Той е от град Тула, известен с военното си производство. Двамата решили през 2013 г. да правят съвместен бизнес и си закупили оборудване на втора ръка от здавода за калашници. Тръгнало производството им на студийни микрофони – Производствените разходи били ниски, качеството -много добро, и така пробили…на американския пазар. На микрофоните им са правили записи такива световноизвестни банди като“Колдплей“ и „Рейдиохед“.
Компанията на Браун и Баздирев е кръстена „Союз майкрофоунс“ и артикулите им струват 3 500 долара. Цената им е значително по-ниска от пряката им конкуренция в бранша, която продава изделията си за 8000 долара бройката. Първият прототип с ретро дизайн бил произведен от Браун и компания през 2014 година, а досега са пласирали 160 бройки. В Тула заплатите на работниците са значително по-ниски от тези в Москва, така че се спестявали производствени разходи. В цеха на“Союз майкрофоунс“ са ангажирани 12 работници.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!