24 четения

В седмицата преди празника на Велико Търново атракционни съоръжения ще бъдат разположени върху територията на цирковата площадка на „Качица“

На основание Наредба за търговската дейност и преместваемите съоръжения на територията на общината и във връзка с честването на Празникът на Велико Търново със своя заповед кметът на общината Даниел Панов определя място за разполагане на атракционни съоръжения.
Атракциони, увеселителни и забавни игри ще бъдат разположени в периода от 15.03.2017 г. до 22.03.2017 г., включително.
Забранява се нарушаване целостта на асфалтовата и тротоарната настилки.
Забранява се паркирането и престоя на всякакъв вид ППС на територията на атракционния парк за периода на празника 15.03.2017 г. – 22.03.2017 г. – като каравани, ремаркета, фургони и други, които нямат пряко участие в управлението на атракционите и увеселителните игри.
Търговец, извършващ търговска дейност без Разрешение за поставяне на преместваеми обекти за търговски и други обслужващи дейности или заел неправомерно общинска площ се наказва с глоба или имуществена санкция, съгласно от Наредба за търговската дейност и  преместваемите съоръжения на територията на Община Велико Търново.
Със заповедта на кмета на общината работно време на атракциите е регламентирано от 8:00 ч. до 22:00 ч., като  се спазват всички разпоредби на Наредба за опазване на околната среда и озвучаването на атракциите да отговаря на всички норми на Регионална здравна инспекция – Велико Търново, относно нормите за шум и да е гарантиран обществения ред и спокойствие на гражданите. Във връзка с гореизложеното и създаване комфорт на посетителите музикалния фон /озвучаването/ на атракциите и забавите да бъде синхронизирано и извършвано от един музикален източник избран от самите ползватели на общинската площ.
В района на атракционните съоръжения ще бъдат разположени 10 химически тоалетни и необходимият брой съдове за битови отпадъци.
До 27 февруари от общинска администрация са издадени 59  разрешения за разполагане на атракции и забави като:
Виенско колело, люлка-балерина, детски въртележки, батути, батути с топки, надуваем батут-тигър, забавни игри-въженца, спортно стрелбище, автоскутер, гондола, забавни игри с плюшени играчки тип-топ, атракционно съоръжение пейка-екстрийм, люлка-паратропер, бънджи, както и преместваеми съоръжения за варена царевица, захарен памук, пуканки, локум и понички.

2 коментара за “В седмицата преди празника на Велико Търново атракционни съоръжения ще бъдат разположени върху територията на цирковата площадка на „Качица“

 • 02.03.2017 в 12:34
  Permalink

  Селски сбор го напраиха, само селяни от околностите, не можеш да се разходиш

  Отговор
 • 03.03.2017 в 10:03
  Permalink

  Само мрънкачи в този град, не можеш да се повеселиш!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!